Atılım Üniversitesi Ayrancı Lisesi ve Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi’ndeydi
11.01.2011

Prof. Dr. Ufuk Şakul “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu konferansı ile 7 Ocak 2011 Cuma günü, Ayrancı Lisesi ve Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi’ndeydi. Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliklere; 3 oturum düzenlenen Ayrancı Lisesi’nde 120 öğrenci, Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi’nde 125 öğrenci, öğretmenleri ve okul yöneticileri katıldı.

Konferanslar öncesinde, Atılım Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Tanıtım Müdürü Eftal Erel, öğrencilere zorlu bir sınav maratonunun ardından geleceklerini şekillendirmede doğru karar vermelerine yardımcı olacak Atılım Üniversitesi fakülte ve bölüm tanıtımı, akademik kadro, laboratuar olanakları, burs olanakları,  bilimsel yayın performansları ve sosyal-kültürel imkanları ile ilgili sunum gerçekleştirdi.

Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, Lise 1 ve lise son sınıf öğrencilerini de kapsayacak şekilde tüm gruplara ve ailelerine uygulanabilen eğitim etkinliğinde, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile insanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgileri Ayrancı Lisesi ve Hacı Ömer Tarman Anadolu Lisesi öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.