Atılım Üniversitesi, Anıttepe Lisesi’ndeydi
12.01.2011

Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü’nün 11 ocak 2011 Salı günü, Anıttepe Lisesi’nde düzenlediği Prof. Dr. Ufuk Şakul’un “Korteksin Kullanım Kılavuzu” konulu  eğitim etkiliğine 170 öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Zaman geçtikçe öğrenilen bilgi ve becerilerin modası geçmekte ve kullanılmaz hale gelmektedir. Modası geçmeyen ve hayat boyunca ihtiyaç duyduğumuz ise “öğrenmenin öğretilmesidir”. Bu gizemli organımızın kullanım kılavuzunu oluşturmak için sürekli ve yoğun bir çalışma içerisinde olan Nöroanatomist Prof. Dr. Ufuk Şakul, insanı yeryüzündeki canlılardan ayıran eşsiz düşünme ve muhakeme yeteneği ile insanın bu eşsiz özelliğini sağlayan yapı diğer canlılardan çok daha gelişmiş olan beynimizin korteks bölümü’ne dair bilgileri Anıttepe Lisesi öğrencileriyle paylaşarak, öğrenmeyi hızlandırmanın ve kolaylaştırmanın yollarını anlattı.