Lojistik Bölümümüz İtalya ve Slovenya’ya Seyahat Düzenledi
12.11.2018

Lojistik Bölümümüz, deniz limanlarındaki lojistik işlemlerini yerinde görmek ve yapılan işlemler hakkında bilgi edinmek üzere İtalya’nın Trieste limanıyla Fernetti Tır Parkı ve Slovenya’nın Koper Limanıyla Maribor şehrine seyahat düzenledi. 18-23 Ekim 2018 tarihleri arasında gerçekleştirilen bu programa, Lojistik Bölümünden 16 öğrenci ve 3 öğretim elemanı katıldı.

İtalya ve Slovenya ziyaret noktaları şunlardı:

  1. Slovenya Koper Limanı ziyareti ve 3 ayrı yetkilinin sunumları ile limanın ayrıntılı olarak gezilmesi
  2. İtalya Trieste Limanındaki RO-RO taşımacılığı süreçleri hakkında bilgi edinilmesi
  3. Limandaki TIR, dorse, çekici, konteynerlerin sahaya istiflenmesi ve RO-RO gemisinin boşaltma ve yükleme işlemlerinin yetkilileriyle birlikte izlenmesi, limandaki depo ve ambarlar hakkında ilgililerden bilgi alınması
  4. Trieste’ye yakın olan ve özellikle Avrupa ülkelerine demiryolu taşımasında kullanılan ROLA taşımacılığı da yapan Fernetti Tır Parkının ziyaret edilmesi
  5. Lojistik eğitimi alanında ciddi bir üne sahip olan Maribor Üniversitesi Lojistik Fakültesi ziyareti ve ortak bir bilimsel etkinlik yapılması (Bu etkinlikte Slovenya’daki T.C. Büyükelçisi de açılış konuşması yapmış ve desteğini ifade etmiştir.)

 

Lojistik Bölümümüz ve Yurtdışı Seyahatleri Hakkında

 “Lojistik” alanı, pratik gelişmelerden etkilendiği ve teorisi de buna göre şekillendiği için,  lojistik bölümü öğrencileri için teorik bilgilerin yanında pratik ve uluslararası deneyim büyük önem taşıyor. Bu gerçekten hareketle Lojistik Bölümümüz, yurt içinde ve yurt dışında bir takım ilişkiler kurarak, öğrencilerimizin daha güçlü eğitim almaları ve bu şekilde geleceklerini şekillendirmelerini amaçlıyor.

Bu kapsamda, her yıl Ankara dışında önemli lojistik merkezlerine düzenli kalabalık öğrenci grupları ile seyahatler düzenleniyor. Liman, gümrük, antrepo ziyaretleri dışında mutlaka bir bilimsel etkinliğe de katılma imkânı yaratılıyor. Bu yurt dışı seyahatlerin en önemli özelliklerinden birisi de tamamen sponsor desteği alınması ve Üniversitemize hiçbir mali yük yaratmamasıdır.

Bu ziyaretlerin yurt dışı ayağının ilki geçen yıl 9-11 Mayıs 2017 tarihleri arasında Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye yapılmıştı. Bölümden katılım gösteren 17 öğrenci ve 3 öğretim elemanı ile Budapeşte’de karayolu ve demiryolu taşımacılığı ile ilgili en önemli Türk ve Macar firma ve kuruluşlar ziyaret edilerek Corvinus Üniversitesi ile bir bilimsel program gerçekleştirilmişti. Programa T.C. Büyükelçisi de katılıp açılış konuşması yapmıştı.