Atılım Üniversitesi Çankaya Belediyesinin Röntgenini Çekti: Araştıra Sonuçları 19 Ocak’taki Sempozyumda Açıklandı
20.01.2011

Atılım Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü, 18-19 Ocak 2011 tarihlerinde İşletme Fakültesi Seyhan Cengiz Turhan Konferans Salonu fuayesinde "1. Kamusal Akıl Stüdyosu Sergisi" ve "1. Kamusal Akıl Stüdyosu Sempozyumu" düzenledi.

19 Ocak Çarşamba günkü sempozyuma Çankaya Belediyesi Başkanı Sn. Bülent Tanık ile Çankaya Belediyesi’nin bürokratları, Atılım Üniversitesi Rektörü Sn. Abdurrahim Özgenoğlu, Rektör Yardımcıları Sn. Prof. Dr. İsmail Bircan, Sn. Prof. Dr. Hasan Akay ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri katıldı.

Üniversite–yerel yönetimler işbirliği çerçevesinde, Atılım Üniversitesi’nin 2010 Eylül Ayında Çankaya Belediyesi ile bir işbirliği protokolü doğrultusunda öğrenciler Çankaya Belediyesi’ni 11 ayrı başlık altında inceledi, sonuçta da bu alanda bir ilk olduğu düşünülen bir çalışma ortaya çıktı. Yapılan araştırma Atılım Üniversitesi’nin “Lisans Araştırma Programı” çerçevesinde desteklendi. Çalışma ile Çankaya Belediyesi’nin kurumsal yapısı bütünsel olarak analiz edildi. Analizler içerisinde Çankaya Belediyesi’nin içinde bulunduğu koşullardan sunduğu hizmetlere, hizmet sunum biçimlerinden yurttaşların hizmetlerden memnuniyet düzeylerine kadar bir çok konu ele alındı. Çalışma sonuçları 19 Ocak tarihinde Atılım Üniversitesi’nde gerçekleştirilen, Çankaya Belediyesi Başkanı Sn. Bülent Tanık’ın da katıldığı bir Sempozyum ile kamuoyuna sunuldu. Ayrıca sempozyumda ele alınan konuları içeren bir sergi açılışı yapıldı.