Üniversitemizin Sıralamalardaki Başarısı Devam Ediyor…
06.12.2018

Dünya çapında yapılan sıralamalarda ilk 500’de Türkiye’de ise ilk 10’da sürekli yer almak vizyonunu benimseyen Atılım Üniversitesi, elde ettiği başarılar ile 30’dan fazla ülkeyle işbirliği ile 63 ülkeden öğrenciye eğitim hizmeti sunuyor.

Bir dünya üniversitesi olma yolunda ilerleyen Atılım Üniversitesi öğrencilerine uygulamalı eğitim için önemli bir kısmı araştırma amacıyla kurulan 150’den fazla laboratuvarda eğitim veriyor.

Mezunlarının diplomalarının evrensel olması için akreditasyon çalışmaları yürüten Atılım Üniversitesi Fiziksel Bilimler, Matematik gibi alanlarda Türkiye’nin en iyi üniversiteleri içinde kendisine sürekli yer buluyor.   

Üniversiteleri eğitim, araştırma, uluslararasılaşma, sanayi işbirliği gibi alanları dikkate alarak sıralayan Times Higher Education (THE) 2016/2017 Dünya sıralamasında ilk 500’de yer alan Atılım Üniversitesi Türkiye’de ilk 4 vakıf üniversitesi içindeki yerini korumaya devam ediyor.

Aynı sıralamanın 50 yaş altı üniversiteleri sıraladığı Genç Üniversiteler sıralamasında 2017 yılında ilk 100 içinde yer alan Atılım Üniversitesi yine Türkiye’de ilk 4 vakıf üniversitesi içindeki yerini korumaya devam ediyor.  

Dünyanın en eski sıralamalarından olan ve araştırma kalitesi odaklı ARWU Matematik alan sıralamasında ve Times Higher Education Fiziksel Bilimler alan sıralamalarında Dünyada ilk 400 içinde yer almayı başardı.

A.B.D. kökenli U.S. News alan sıralamasında ise 2017 yılında Dünyada 87. sırada Türkiye’den tek üniversite olarak yer alan Atılım Üniversitesi QS Doğu Avrupa ve Orta Asya ülkeleri sıralamasında ise 2018 yılında ilk 200 içinde yer almayı başardı.  

Atılım Üniversitesinin güncel sıralama bilgilerini içeren dokümana buradan ya da sağdaki görsel üzerinden ulaşabilirsiniz.