Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atılım Üniversitesi Arasında "Eğitimde İş Birliği Protokolü" İmzalandı
20.03.2019

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atılım Üniversitesi arasında imzalanan ‘Eğitimde İş Birliği Protokolü’ ile rehber öğretmenlerin alan ve mesleki gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar yürütülecek.

Atılım Üniversitesi Kemal Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, bölüm başkanları ve birçok rehber öğretmen ile çok sayıda davetli katıldı. İmzalanan protokolle eğitimin niteliğinin arttırılması, eğitim hizmetlerinin geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla ortak çalışmaların planlı ve koordineli bir şekilde yürütülmesi amaçlanıyor. Ayrıca, eğitim hizmetlerinin niteliğinin arttırılması, rehber öğretmenlere mesleki tecrübe kazandırılması ve eğitim paydaşlarının sosyal, kültürel ve mesleki gelişimlerine destek olunması konularında işbirliği yapılacak.

Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “üniversitelerin eğitim verilen kurumlar olmasının yanında, bilgi üreten ve ürettiği bilgiyi çevresiyle paylaşan kurumlar olması gerektiğini” belirtti. 

Üç farklı günde tekrarlanan sunumlarla gerçekleştirilecek olan programın ilkinde mühendislik meslek alanları ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, güzel sanatlar meslek alanları ile ilgili olarak Mimarlık Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Melike Orhan, sivil havacılık meslek alanları ile ilgili olarak Uçuş Okulumuz Uyumluluk İzleme ve EYS Müdürü/ SYK Koordinatörü Demir Ayhan sunumlarını gerçekleştirdiler ve gelen soruları yanıtladılar.