Doğru Tercih ile Mutlu Başarılı Bireyler ve Daha Güzel Bir Gelecek
04.04.2019

Yapılan araştırmalara göre üniversite adaylarının kendilerine en uygun meslekler ve üniversite tercihlerinde dikkate aldıkları referansların başında rehber öğretmenler yer alıyor. Daha mutlu ve başarılı bir nesil ve daha güzel bir geleceğe ulaşabilmek adına Atılım Üniversitesi ve Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan protokolle rehber öğretmenlerin bilgilerini güncellemeleri, yeni neslin dünyaya bakış ve beklentilerinin görüşülebilmesi, mesleki alanlarda yaşanan gelişmelerin yetkin akademisyenler tarafından aktarılması amaçlanıyor. 

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atılım Üniversitesi arasında 20 Mart 2019’da imzalanan protokol kapsamında düzenlenen etkinliklerin ikincisi 3 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleştirildi. Sunumlara devlet ve özel öğretim kurumlarına mensup 200’e yakın rehber öğretmen katıldı. 
İkinci oturum Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Eftal Erel tarafından üniversitelerin gelecekteki rol ve görevlerine dair sunumuyla başladı. 
Programın devamında Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet İstemi tarafından hukuk – adalet, Doç. Dr. Pelin Özgen tarafından işletme, iktisadi idari bilimler, Prof. Dr. Mustafa Sargon tarafından tıp, Prof. Dr. Füsun Terzioğlu tarafından sağlık bilimleri meslek alanlarına ilişin sunumlar gerçekleştirildi. 

İlki 20 Mart 2019’da yapılan oturumda mühendislik meslek alanları ile ilgili olarak Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, güzel sanatlar meslek alanları ile ilgili olarak Mimarlık Bölümümüzden Dr. Öğr. Üyesi Melike Orhan, sivil havacılık meslek alanları ile ilgili olarak Uçuş Okulumuz Uyumluluk İzleme ve EYS Müdürü/ SYK Koordinatörü Demir Ayhan sunumlarını gerçekleştirmişti. 

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan protokol kapsamında rehber öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla lisansüstü ve sertifika programları başta olmak üzere, öğrencilerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda meslek tercihi yapabilmelerine olanak tanıyacak projeler hayata geçirilecek.

Rehber hocalarına yönelik mesleki bilgilendirme etkinliğinin son etabı 16 Nisan 2019’da gerçekleştirilecek.