Cazın Ritmiyle Atılım'ın Coşkusu Birleşti
15.04.2019

Caz Ayı, bilinen adıyla “JAM”, Caz müziğinin olağanüstü mirasını ve tarihini tanıtmak amacıyla  2001 yılında Washington D.C.’deki Smithsonian Müzesi’nin inisiyatifiyle kutlanmaya başlanmıştır. Bu kutlamalar, Amerikan Birleşik Devletileri’nin de sınırları dışına çıkarak, Nisan ayı, tüm dünyada aynı zamanda Caz Ayı olarak da anıldı.

Her yaştan insanı caz etkinliklerine katılmaya, caz müziği hakkında bilgilendirmeye, caz konserlerine gitmeye, radyodan ve kayıtlardan caz müziği dinlemeye teşvik eden, JAM etkinlikleri, cazın sınırları aşan, farklı kültür ve coğrafyalardan insanları birleştiren dinamik yönünü öne çıkarmaktadır. 

Cazın ritmiyle öğrencilerin coşkusunu birleştirmek isteyen Kültür Müdürlüğümüz de, ABD Ankara Büyükelçiliği ve Hacettepe Üniversitesi Caz Bölümünün katkılarıyla sürpriz bir Caz konseri gerçekleştirdi.

Bugün (15 Nisan 2019) İşletme Fakültesi kafeteryasında yapılan etkinlikte öğrencilerin arasında bulunan müzisyenlerin enstrümanlarından yükselen sesler, şaşkın bakışlar altında enfes bir konserle devam etti.  Öğle saatlerinde başlayan performansa tanıklık edenler arasında, Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, ABD Ankara Büyükelçiliği Kültür Ateşeliği heyeti ve hocalarımız da bulunuyordu.

Yaklaşık yarım saat süren konser, müziğin birleştici ve sarsıcı özelliğini bir kez daha gösterdi.