Lise Öğrencileri En Güzel Yemeği Yapmak İçin Yarıştı
18.04.2019

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Turizm Otel İşletmeciliği Bölümü tarafından organize edilen ve bu yıl 8’incisi düzenlenen ‘Fat Chef’ Yarışması’na, Ankara’nın farklı ilçelerinden 20 ayrı liseden öğrenciler katıldı. Bu yarışma ile Türkiye’de ve tüm dünyada hızla gelişimini sürdüren gastronomi eğitimine yönelmek isteyen gençlerde bir bilinç oluşturması amaçlanmaktadır.

Öğrencilerin zorunlu malzeme olarak et ve garnitür olarak patates kullanarak yaptıkları yemekleri, Başkent Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Prof.Dr.İpek Kalamci, Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD) Yönetim Kurulu Üyesi ve Global Gastronomi Zirvesi Başkanı Ebru Korali, Türkiye Mutfak Dostları Derneği Başkan Yardımcısı ve Slow Food Hareketi Kurucu Lideri Nedim Atilla, Ekmek Ustası ve Araştırmacısı Mine Ataman, Yemek Araştırmacısı Nihal Aras, Şef Melih Demirel, Şef Tamer Özkan, Gurme Rakun Şefika Onur Akatay ve radyo programcısı Özgür Aksuna’nın aralarında bulunduğu jüri üyeleri tarafından tadıldı. “ Yemeğin Sunumu”, “ Yaratıcılık”, “Lezzet”, “ Kullanılan Süre”, “ mutfak düzeni”, “Hijyen” kriterlerine göre yapılan puanlamanın ardından, Mogan Meslek Lisesi birinci, Ankara Meslek ve Teknik Lisesi ikinci, Ümitköy Anadolu Lisesi ise, üçüncülüğe layık görüldü.

YARIŞMAYA GİREN LİSELERİN SIRALAMASI

  1. MOGAN MESLEK LİSESİ
  2. ANKARA MESLEK VE TEKNİK LİSESİ
  3. ÜMİTKÖY ANADOLU LİSESİ
  4. DOĞUKAN KOLEJİ
  5. ZEYNEP SALİH MESLEK LİSESİ
  6. HOŞDERE SINAV KOLEJİ
  7. BÜYÜK KOLEJ
  8. MELTEM AYHAN LİSESİ
  9. TÜRSAB MESLEK LİSESİ
  10. EDEBİYAT VE FEN LİSESİ
  11. ÖZEL CAN TEMEL LİSESİ
  12. DİKMEN NEVZAT AYAS LİSESİ
  13. BAHÇELİEVLER 100. YIL LİSESİ
  14. ASYA FERDA KOLEJİ
  15. ANKARA ÜNİVERSİTESİ GELİŞTİRME VAKFI LİSESİ
  16. NESİBE AYDIN KOLEJİ
  17. GAZİ ÜNİVERSİTESİ ANADOLU LİSESİ
  18. ÖZEL ÇANKAYA LİSESİ
  19. BAĞ KOLEJİ