Tercihler Yaklaşırken Okul Yöneticilerine “Dünya Nereye Gidiyor, Eğitim Sistemleri Değişecek mi?” Konuları Aktarıldı
19.04.2019

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Atılım Üniversitesi arasında 20 Mart 2019’da imzalanan protokol kapsamında düzenlenen etkinlikte gelecekle ilgili yönelimler okul yöneticileri ile paylaşıldı. 

Etkinlik, Millî Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonunda yer alan “Öğrenme Süreçlerinde Dijital İçerik ve Beceri Destekli Dönüşüm2 konu başlığı altındaki kazanımlara yönelik olarak başlığı altında yapıldı.

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Kurumsal İletişim Direktörü Eftal Erel’in yaptığı etkinlikte, Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Yazıcı, Uzaktan Eğitim ve Eğitim Teknolojileri Koordinatörü Yücel Tekin ve Bilgisayar Mühendisliği Dr. Öğr. Üyesi Meltem Eryılmaz yer aldı. 

Çankaya Millî Eğitim Müdürü Özel açılış konuşmasında “Yapay zeka, makine öğrenmesi, derin öğrenme, nesnelerin interneti, endüstri 4.0, otomasyon gibi alanlardaki gelişmelerle ve kıyasıya rekabetle sarsılan dünyamızda, sadece çocuklarımızın değil biz yetişkinlerin de bilgi güvenliği, mahremiyet, kişisel bilgilerin gizliliği, etik, manipülasyon, siber güvenlik, teknolojinin olumsuz etkileri gibi konularda farkındalık, bilgi ve yeterliliklerimizi arttırmamız mecburi hale gelmiştir” dedi.

Dikmen Nevzat Ayaz Mesleki Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunu dolduran müdürler ile 

  • Otomasyon, büyük veri, yapay zekâ, makine, 
  • Dünyadaki gelişmeler, 
  • Neden 21. yy becerileri ve beceri eğitimi 
  • Bilgiye dayalı eğitim, inovasyon ve teknolojik işlevsizlik 
  • Dünya nereye gidiyor, eğitim sistemleri değişecek mi? 
  • Bu süreçte çocuklarımızı bekleyen risk ve tehlikelere ilişkin farkındalık eğitimleri neler olmalı?

konuları paylaşıldı.