Atılım Üniversitesi Milli Uzay çalışmaları kapsamında ortaya koyduğu yerli ürün ile ödüllendirildi
22.04.2019

Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Korhan Levent Ertürk  ve proje ekibi Milli Uzay Sanayiinin geliştirilmesi kapsamında küp uydularının yönetiminde kullanılacak ilk  yerli tepki tekerini  üretmeyi başardı. ASELSAN için iki yıllık bir çalışma ile ortaya konan ve uzay alan testlerini başarı ile geçen yerli tepki tekerinin yakın zamanda uzaya gönderilecek kup uydularda kullanılması bekleniyor.

Bu başarı, Savunma Sanayii Başkanlığı himayelerinde 16 Nisan 2019’da düzenlenen Üniversite-Sanayii İşbirliği Töreninde ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Haluk Görgün tarafından ödüllendirildi Öğrt. Üyesi Dr. Ertürk ve ekibine bundan sonraki Milli Uzay çalışmalarında başarılar diliyoruz.