Üniversitemiz 2019 Yılı Engelsiz Üniversite Ödüllerinde Dört Ödül Birden Kazandı
17.05.2019

Yükseköğretim kurumlarındaki engelli bireylerin mekânlara, eğitsel imkânlara ve sosyo-kültürel faaliyetlere erişimleri konusunda farkındalık yaratmayı ve iyi uygulamaları yaygınlaştırmayı amaçlayan “Yükseköğretimde Engelsiz Ufuklar Çalıştayı’nda Üniversitemiz dört ödül birden kazandı. 

Engelsiz Üniversite Ödüllerinin ilki geçen yıl düzenlenen “Engelsiz Eğitim Çalıştayı”nda engellilerin sorunlarının çözümü için teşvik edici çalışmalar ve projeler sağlamış yükseköğretim kurumlarına verildi. 

Engelsiz Üniversite Ödülleri Törenine Üniversitemiz adına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Yapı İşleri Direktörümüz Erbil İnce ve Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kemal Şenoğlu katıldı. Törende Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, YÖK Engelli Öğrenci Çalışma Grubu Yürütücüsü ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zeliha Koçak Tufan, rektörler ile üniversitelerdeki engelli öğrenci birim sorumluları bulunuyordu.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç “Öğrenci Dostu Yeni YÖK” olarak, engelli öğrencilerin eğitim öğretim faaliyetlerine, ayrıca sosyal ve kültürel faaliyetlere de katılımına destek olmak, gerekli uyarlamaların, alt yapının ve donanımların sağlanması ve üniversitelerde engelsiz bir ekosistemin oluşturulmasını teşvik etmek üzere “Engelsiz Üniversite Ödülleri” verdiklerini ifade etti. 

“Engelsiz Üniversite Ödülleri” için geçen yıl 44 üniversiteden farklı kategorilerden 399 başvuru yapılmış iken, bu yıl 81 yükseköğretim kurumu tarafından yapılan başvuru sayısının 653’e ulaştığı bildirildi. 

“Mekanda Erişebilirlik” (turuncu) “Eğitimde Erişebilirlik (yeşil)” ve “Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişebilirlik” (mavi) olmak üzere 3 kategoride verilen ödüller için bu yıl çok daha fazla sayıda üniversitenin başvuruda bulunulduğu belirtildi. Üniversitemizin ödül aldığı “Mekanda Erişim Bayrak Ödülü”ne (Turuncu Bayrak) 41 Üniversiteden 345 başvuru olduğu ifade edildi. 

Ödül alan yükseköğretim kurumları ve kişilerin bulunduğu bilgi notu için tıklayınız .

 

Belgelerimiz;