TÜBİTAK BİDEB 2237-B Ulusal ve uluslararası Proje Yazım Eğitimi Etkinliği Düzenlendi
20.05.2019

ARGEDA-TTO Direktörlüğü tarafından 16-17 Mayıs tarihinde tüm gün süren ‘’TÜBİTAK Ulusal ve Uluslararası Proje Yazım Eğitimi’’ etkinliği düzenlendi.

Eğitim, ARGEDA TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim’in Koordinatörlüğünde, Prof. Dr. Ayhan Kaya, Prof. Dr. Ali Kara,  Prof. Dr. Elif Uray Aydın, Prof. Dr. Şeniz Özalp Yaman, Doç. Dr. Nergiz Çağıltay, Dr. Besim Baranoğlu’nun eğitmen olarak katılımları ile gerçekleşti.

Etkinliğin 1. Gününde;

ARGEDA TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim TÜBİTAK destekleri ve temel başvuru dokümanları hakkında genel bilgi verdikten sonra TÜBİTAK 3501 - Kariyer Geliştirme Programı başvuru sürecini, dikkat edilmesi gereken hususları ve deneyimlerini katılımcılara aktardı.

Jean Monnet profesörü olan Prof. Dr. Ayhan Kaya Sosyal Bilimler Alanında ERC proje deneyimlerini katılımcılara aktararak bir ERC projesine uygun olabilecek araştırma konusu hangi aşamalarla oluşturduğunu, projesinin yapısını, proje önerisinin dokümantasyonunun oluşum sürecini, diğer yandan Avrupa Birliği H2020 projelerine katılımın olabilmesi için izlenmesi gereken yol haritasına ilişkin detayları aktardı. Prof. Dr. Ali Kara TÜBİTAK 1001- Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Doç. Dr. Nergiz Çağıltay TÜBİTAK 1003- Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı hakkındaki bilgilerini paylaştı.

Etkinliğin 2. Gününde;

Prof. Dr. Şeniz Özalp Yaman Uluslararası İkili İşbirliği-COST Projelerine,  Prof. Dr. Elif Uray Aydın TÜBİTAK 1005-Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı ve Dr. Besim Baranoğlu ise TÜBİTAK 1007- Kamu Kurumları Araştırma Ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programına ilişkin proje yazma süreci ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.

Öğleden sonra yapılan proje yazım süreci çalıştayında, eğitimciler araştırıcılara proje yazımında yapılan hataları anlattı. Katılımcıların projeleri değerlendirildi.