Savaş İkinci Perdede Çıkacak
31.05.2019

Atılım Üniversitesi Tiyatro Topluluğu oyuncuları Oldrich Danek’in “Savaş İkinci Perdede Çıkacak” adlı oyununu sahneledi. 3-4-10-11 Mayıs’ta Yeni Sahnede sahne alan topluluk yoğun ilgiyle karşılandı. Oyunun Yönetmenliğini topluluğun yönetim kurulu başkanı Berkay Özer yaptı.

Konusuyla günümüze de gönderme yapan "Savaş İkinci Perdede Çıkacak" oyunu tutkulu bir tiyatro sanatçısının, sadece oynamak isteyen, yalnızca sahnede olmak isteyen, tüm yaşamını ona adayan bir adamın, Vladimir Bendl'ın öyküsünü anlatır. Bendl tiyatroya o kadar aşıktır ki tiyatro için "şerefi"ni bile satabilir. Bu tutkusu o kadar yüksektir ki, onu İkinci Dünya Savaşı'nda ülkesini işgal eden Nazilerle -onları sevmese de- işbirliğine kadar götürür, işgale direnen arkadaşlarını sadece oyun oynamaya devam edebilmek adına ihbar da eder.

Berkay Özer, Hasan Nurdoğan, Turushan Kaya, Özge Asılsamancı, İlayda İlknur Ormanlıoğlu, Arda Esmerligil, Zelal İmge Emre, Fulya Uzun, Elif Özsoy,  Ömer Faruk Aydemir’den oluşan oyuncu kadrosuna, teknik ekip olarak Begüm Baş, Yiğit İlerisoy ve Bora Bozkurt eşlik etti. 10 Mayıs’ta gerçekleşen oyunun tüm geliri lösemili çocuklar için bağışlandı.

Dört oyunda da kapalı gişe oynanan gösterinin kapanış günü Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Kemal Şenoğlu tüm oyuncu ve teknik ekibe Üniversitemiz tarafından adlarına dikilen fidanların sertifikasını takdim etti.

Oyun Künyesi:

Oyunun Adı: Savaş İkinci Perdede Çıkacak

Yazar: Oldrich Danek 

Çeviren: Yücel Erten

Yöneten: Berkay Özer

Teknik Ekip: Begüm Baş, Yiğit İlerisoy, Bora Bozkurt


Oyuncular:  Berkay Özer, Hasan Nurdoğan, Turushan Kaya, Özge Asılsamancı, İlayda İlknur Ormanlıoğlu, Arda Esmerligil, Zelal İmge Emre, Fulya Uzun, Elif Özsoy,  Ömer Faruk Aydemir