15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Atlattığımız Büyük Badire Anlatıldı.
16.07.2019

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde 16 Temmuz 2019 Salı Günü saat 14:00’te Lamia Ergenekon Konferans Salonumuzda tören düzenlendi.

Milliyet ve Hürriyet Gazetelerinin Genel Yayın eski Yönetmeni gazeteci-yazar Sedat Ergin tarafından 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşananlara ilişkin görüşler paylaşıldı. 

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ve Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, fakülte dekanları, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve idari personelin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından yapılan açılış konuşması sonrasında Sedat Ergin tarafından 15 Temmuz’da yaşanan olayların öncesi ve sonrasında mahkeme tutanaklarına yansıyan belgeler ışığında yapılan tahlillerle ülkemizin atlattığı badirenin boyutları ve bağlantılarına ilişkin görüşlere yer verildi. 

15 Temmuz olayının perde arkası, derin ilişki ağları ve stratejik adımlarla ilerleyen sürecin önemli noktaları, mahkemede sunulan kayıtlara dayanılarak aktarıldı. Etkinlik dinleyicilerin sorularının yanıtlanması ile sona erdi.