Yeni Akademik Yılımız Törenle Başladı
24.09.2019

Üniversitemizde 2019-2020 Akademik Yılı, törenle başladı. Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen törene Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş da katıldı. Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Yardımcılarımız, akademik-idari personel ve öğrencilerin katıldığı tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törende Devlet Opera ve Balesi sanatçıları tarafından çeşitli eserler seslendirildi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, son dört yıldır yapılan THE Dünya Sıralamasında sürekli ilk bin üniversite içerisinde yer aldığımızı belirterek “2011 yılında başvurusunu yaptığımız ve bu başvurunun 2018 yılında YÖK tarafından kabul edilmesiyle kurulan Tıp Fakültesi bu sene ilk öğrencilerini kabul etti. 60 Türk ve 30’un üzerinde yabancı uyruklu öğrencimiz son derece modern laboratuvarlarla donattığımız Tıp Fakültemizde İngilizce eğitime başladılar. İki yıl önce kuruluşuna başladığımız Uçuş Okulu’muz Esenboğa’daki hangarı ve 4 uçağı ile pilotaj bölümümüzün öğrencilerinin bir kısmının uçuş eğitimlerini vermeye başladık. Bu konudaki hedefimiz önümüzdeki 2 yıl içerisinde, öğrencilerimizin tamamının uçuş eğitimlerini kendi uçuş okulumuz tarafından verilmesidir” dedi. Rektör Prof. Yıldırım Üçtuğ uluslararasılaşma konusunda da bu yıl ciddi gelişmeler sağlandığını ifade etti.

Törende konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş “Kurulduğu günden beri Atılım Üniversitesi her zaman ‘bilim ve fenden’ taraf olmuştur. Bu nedenle emeği geçen herkesi yürekten tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı. Üniversitelerin ürettikleri fikir, model ve yaklaşımların önünü açmak gerektiğini belirten Başkan Mansur Yavaş “Ulaşım, barınma, ders çalışma ortamları ve öğrencilerin giderleri konularında yapmamız gereken çok şey var. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunları gidermek için var gücümüzle çalışmaya başladık. Günümüzde yapay zekânın, veri biliminin, 4’üncü Sanayi Devrimi’nin konuşulduğu bir ortamda gençlerimizin hayallerini ve geleceklerini inşa etmelerine olanak sağlamamız gerekiyor. Bunun için de üniversitelerin kampüslerden çıkıp şehre açılması, şehrin de üniversiteleri kucaklaması gerekiyor. Ancak bu şekilde, Başkent Ankara’yı hak ettiği konuma yükseltebiliriz.” Şeklinde görüşlerini bildirdi.

Tıp Fakültemizin Kurucu Dekanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü tarafından “Grip ve Grip Aşısı-Doğrular ve Yanlışlar’ başlıklı açılış dersi ile törenin ilk bölümü tamamlandı.

İkinci bölümde uzun yıllardır Üniversitemize hizmet eden akademik ve idari personel ile akademik yükseltme alan ve bilimsel yayınları ile üniversitemizin değerlerine katkı sunan hocalarımıza ödülleri takdim edildi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından kutlanan ve ödüllerini alan tüm mensuplarımıza başarılarının devamını diliyoruz.

 

Akademik Yıl Açılışı ödül töreni fotoğrafları için tıklayınız