Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümümüz 10. yıl etkinliklerine "Design Week Turkey" ile başlıyor
06.11.2019

Bu yıl bölümümüzün eğitime başlamasının 10. yılı olması nedeniyle Design Week Turkey organizasyonu içerisinde tematik üniversite sergileri alanında yerimizi alıyoruz. Design Week Turkey çerçevesinde bölümümüz öğretim elemanları, öğrencileri ve mezunlarının farklı içerikli projeleri de sergilenecektir.

Design Week Turkey paneller, sergiler, söyleşiler, atölyeler ve ödül törenlerine ev sahipliği yapan ve Endüstriyel Tasarım başta olmak üzere Moda Tasarımı, Görsel İletişim Tasarımı ve Mimari Tasarım alanlarını içinde toplayan ve Türkiye’de Tasarım kültürünün her aşamasını kapsayan bir organizasyon olması nedeniyle en büyük organizasyon olma niteliğine sahiptir. Yurtiçi ve yurtdışından akademisyenler, sektör temsilcileri ve sanayiciler bu yıl da organizasyonda 14-17 Kasım 2019 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde buluşacak.

Ayrıca, Endüstri Ürünleri Tasarımı alanında Türkiye’de en köklü sivil toplum örgütü olan ETMK – Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kurululuşu’nun öncülüğünde başlayan  Türkiye’deki en prestijli endüstriyel tasarım değerlendirme sistemi olan ve 2008 yılndan bu yana önce Dış Ticaret Müsteşarlığı daha sonra sırasıyla Ekonomi Bakanlığı ve günümüzde Ticaret Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ortaklığında sürdürülen  Design Turkey Endüstriyel Tasarım ödülleri organizasyonu bu yıl dördüncüsü  düzenlenen Design Week Turkey – Türkiye Tasarım Haftası 2019 çerçevesinde 8. kez gerçekleşecek.