Marka Buluşmalarında Yer Aldık
05.12.2019

Ankara Ticaret Odası tarafından düzenlenen ‘Uluslararası Marka Buluşmaları’ etkinliğinde Üniversitemiz de yer aldı.

Yurtiçi ve yurtdışından alanında marka olmuş 250 konuşmacının deneyimlerini paylaştığı etkinlikte, üniversitemiz akademisyenleri tarafından “Sanayi Teknolojileri ve Dönüşüm Teknolojileri, Markanın Dijital Ortamda Evrimi, İmalat Sanayi ve Endüstri, Dijital Şiddet ve Korunma Yolları” konularında eğitim seminerleri verildi. 3 gün süren etkinlik boyunca “Modanın dünü, bugünü, yarını: Akıllı Tekstiller”, Bilişsel Teknolojiler Modayı Nasıl Şekillendiriyor? Markalaşma, marka değeri, grafik tasarımın rolü ve 3D Modelleme” başlıkları altında atölye çalışmaları yapıldı. Standımızda Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü ve Uçuş Okulumuz tarafından pilot olmak isteyenler için uçuş simülasyonu olanağı sağlandı. Atılım Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü mezun öğrencilerinin “marka ismi bulma, logo tasarlama, ürün ambalaj tasarımı ve reklam tasarımı” çalışmalarının örnekleri, geçtiğimiz yıllarda tasarım ödülü alan yarış arabamız ve elektrikli aracımız da sergilendi.

Etkinliğin ilk gününde Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim, Mütevelli Heyet Üyemiz Sn. Zerlin Zaim, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ve Prof. Dr. Serkan Eryılmaz standımızı ziyaret etti ve alanda sergilenen elektrikli aracımızla kısa bir gezinti gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri ‘Gençlerde Riskli Sağlık Davranışlarının Belirlenmesi ve Riskli Görülen Durumlara Yönelik Sağlık Eğitimi ve Danışmanlığın Etkinliğinin Değerlendirilmesi’ Projesi kapsamında görüşmelerde bulundu.

DHA’ya röportaj veren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Ankara’nın Türkiye’nin üniversite kenti olduğunu söyledi. Ankara’da Türkiye’nin en iyi ve başarılı üniversitelerinin yer aldığını belirten Prof. Dr. Üçtuğ, Ankara kentinin bir marka olarak ortaya çıkmasında üniversitelerin rolünün son derece fazla olduğunu kaydetti. Atılım Üniversitesi’nin 23 yıldır yükseköğretim camiası içerisinde kendisini her açıdan kabul ettiren bir marka olarak var olmaya çalışan bir üniversite olduğunu söyleyen Prof. Dr. Üçtuğ, Atılım Üniversitesi’nin Ankara içerisinde ayrı bir marka yaratarak, kentin oluşturduğu bu algıya pozitif katkı yapan yükseköğretim kurumu olduğunu belirtti.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un DHA’da yayınlanan röportajına buradan ve ATO Marka Buluşmaları ile ilgili detaylara markabulusmalari.com.tr adresinden ulaşabilmektedir.