Atılım Üniversitesi Stratejik Yönetim Çalıştayı Kıbrıs’ta Gerçekleştirildi
12.11.2019

Üniversitemizin gelecek yıllarının şekillendirilmesi açısından önem taşıyan hedeflerin yön ve yöntemlerin tartışıldığı, geleneksel olarak düzenlenen çalıştayların sonuncusu 9-11 Kasım 2019 tarihleri arasında Kıbrıs’ta düzenlendi.

Üniversitemizin akademik ve idari yöneticilerinin oluşturduğu topluluk gruplar halinde çalıştayda sorgulanan konular üzerinde fikir alışverişinde bulundu.

Çalıştayın ilk günü olan 10 Kasım 2019 tarihinde “Ata’yı Anma Programı” ile başlayan program Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından gerçekleştirilen “açılış konuşması” ile devam etti. “Anahtar konuşmacı” olarak davet edilen Sn. Ömer Uzun’un gerçekleştirdiği “Öğrenci Odaklı Üniversite” başlıklı sunum ile ilk günkü ilk oturum tamamlandı. Aynı gün öğleden sonra 13:30-16:00 saat diliminde Atılım Üniversitesi stratejik öncelikli alanı olarak tespit edilen “Öğrenci Odaklı Üniversite” başlığı ile ilgili yuvarlak masa aktiviteleri gerçekleştirilmiştir.

Çalıştayın ikinci gününde Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan tarafından, “23 Yıllık Öğrenci Raporu (15 Temmuz 1996 – 1 Temmuz 2019) aktarılmıştır. Ardından Öğrenci Dekanı Prof. Dr. Hüsnü Aksoy tarafından, “Giren/Ayrılan/Mezun Öğrenci Analizleri ve Öğrenci Memnuniyet Durumu” konularını içeren konu irdelenmiş, Kurumsal İletişim ve Tanıtım Direktörü Eftal Erel tarafından, “Stratejik Öncelikli Alan: ÖĞRENCİ(miz)” isimli sunum ile çalıştay devam etmiştir.

Kurumsal Gelişim ve Planlama Koordinatörü Erhan Kumaş tarafından, “Yuvarlak Masa Aktivitesi Özeti” isimli sunum sonrasında saat 11:00-12:30 saat diliminde, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ moderatörlüğünde, “Serbest Tartışma” ortamı oluşturulmuştur. Çalıştay küçük bir KKTC turu ile tamamlanmıştır.