Akademisyenlerimiz Elazığ ve Malatya’da Çalışmalarına Başladı
27.01.2020

1. Gün

Atılım Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Ü. Halit Cenan MERTOL ve Prof. Dr. Tolga AKIŞ, 24 Ocak 2020’de Elazığ’da meydana gelen depremde hasar gören yapıları gözlemlemek üzere 25 Ocak 2020 günü bölgeye ulaştılar.

Gözlem çalışmalarına depremden en çok etkilenen kentlerden biri olan Malatya’da başlayan akademisyenlerimiz, ilk olarak Pütürge ve Doğanyol ilçelerini ve bu ilçelere bağlı Örmeli, Bölükkaya, Aktarla, Koldere ve Gökçe köylerini ziyarette bulundular. Gözlem ekibi Malatya’da çalışmalarını bitirdikten sonra, depremin merkez üssü olan Elazığ’da çalışmalarına devam edecek.

Bu vesileyle, Elazığ’da meydana gelen ve çevre illerde de çok şiddetli bir biçimde hissedilen depremde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.

Atılım Üniversitesi Rektörlüğü

2. Gün

İnşaat Mühendisliği Bölümü, öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Ü. Halit Cenan MERTOL ve Prof. Dr. Tolga AKIŞ’tan oluşan, Atılım Üniversitesi 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi Gözlem Grubu, gözlemlerinin ikinci gününde Elazığ Merkez’de yer alan Sürsürü ve Mustafa Paşa Mahallelerinde depremde ağır hasar almış ve yıkılmış binaları incelediler.

Grup, depremin merkezine en yakın yerleşim birimi Sivrice İlçesi, 6 katlı bir binanın yıkıldığı Gezin Beldesi ve çok sayıda yığma yapının yıkıldığı Çevrimtaş Köyü’ndeki yapıları da detaylı olarak değerlendirdi. İncelemeler sırasında Gözlem Gruba’na, Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunlarımızdan Dr. Öğr. Ü. Ceren Demirci Kına, Yük. Müh. Tolga Kına ve İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ Temsilcisi Hıdır Kaya’da eşlik etti.

24 Ocak 2020 Elazığ Depremi’ne dair gözlemlerin ve değerlendirmelerin yer alacağı, 24 Ocak 2020 Elazığ Depremi İnceleme Raporu en kısa sürede tamamlanarak yayınlanacak