ARGEDA-TTO Direktörlüğü ile OSTİM Teknopark A.Ş. arasında İşbirliği Protokolü İmzalandı
27.02.2020

ARGEDA-TTO Direktörlüğü ile Ostim Teknopark arasında üniversite-sanayi iş birliği, teknogirişim kültürünün geliştirilmesi ve teknoloji transferi faaliyetleri konusunda karşılıklı faydanın çoğaltılması konularını kapsayan iş birliği protokolü imzalandı.

İşbirliği Protokolü imza töreni, Atılım Üniversitesi adına Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, ARGEDA-TTO Direktörü Doç. Dr. Yılser Devrim ve Prof. Dr. Hasan Akay, Ostim Teknopark adına Ostim Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Ostim Teknopark Genel Müdürü Dr. Derya Çağlar ve Ostim Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adem Arıcı katılımları ile gerçekleşmiştir.

Protokol imza töreninde sanayinin kalkınmadaki önemine vurgu yapan Sayın Rektörümüz, “Ülke kalkınacaksa sanayi ile kalkınacak. İyi seçilmiş sanayi yatırımı ile bir yere varılabilir. Burada da OSTİM gibi bölgelere, bizim gibi üniversitelere ihtiyaç var” mesajını verdi.

ARGEDA-TTO Direktörlüğü ile Ostim Teknopark işbirliği protokolü kapsamında,

  • Taraflarca ihtiyaç duyulması halinde iş dünyası veri tabanı, akademisyen, uzman veri tabanlarında karşılıklı kontrollü erişim imkânları sunulabilmesi,
  • Tarafların ortak proje faaliyetleri geliştirme, eşleştirme, fikri sınai mülkiyet hakları, teknogirişimcilik ve şirket kurma konularında karşılıklı görüş alışverişinde bulunabilmesi,
  • Üniversite sanayi iş birliği ve protokoller kapsamında proje pazarı, eşleştirme etkinliği, sergi, fuar vb. çeşitli etkinlik faaliyetlerini ortak olarak düzenlenmesi,
  • Teknogirişimciliğin geliştirilmesine yönelik karşılıklı olarak kaynaklardan (mentor, eğitmen, akademik eşleştirme vb.), iş bağlantılarından ve teknopark hizmetlerinden yararlandırma hizmeti sağlanması planlanmaktadır.

İş birliği protokolünün imzalanmasının ardından Atılım Üniversitesi Heyeti Ostim Teknopark’ta faaliyet gösteren teknoloji şirketlerini ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi almıştır. İşbirliği protokolü kapsamında planlanan çalışmalar imza tarihi itibariyle başlamış bulunmaktadır ve gelişmeler ARGEDA-TTO Direktörlüğü tarafından duyurulacaktır.