Değerli Sanatçı Erol Sayan’a Üniversitemiz tarafından Fahri Doktora Unvanı Verildi
06.03.2020

Türk Sanat Müziğine yüzlerce eser kazandıran, sayısız müzik insanı yetiştiren sanatçı Erol Sayan’a üniversite senatomuzun kararıyla verilen fahri doktora unvanı, düzenlenen tören ile Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, yaptığı açılış konuşmasında fahri doktora unvanı verilmesi kararı ile ilgili olarak:
“Üniversitelerin topluma karşı çeşitli görevleri var. Bu görevlerden bir tanesi de toplumun önde gelen kişilerine saygı göstermek, onların başarılarını takdir etmek. Genellikle üniversiteler bu konularda bilim insanlarını ön plana çıkartıyorlar. Fakat sanat bir toplum için en vazgeçilmez unsurlardan bir tanesi. Atatürk’ün de dediği gibi; ‘Sanatsız kalmış bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ görüşünü dile getirdi. Rektör Prof. Dr. Üçtuğ tarafından Erol Sayan’ın özgeçmişi okundu.

Usta sanatçı Erol Sayan, Atılım Üniversitesi tarafından verilen fahri doktor unvanı hakkında gurur duyduğunu belirterek “Mütevelli Heyete, Sn. Rektör ve senatoya teşekkür ediyorum” şeklinde duygularını dile getirdi.

Diploma takdimi ve cübbe giydirme töreninin ardından Erol Sayan’a ithafen mini bir konser düzenlendi. İlk olarak üstat Erol Sayan, kendisine ait bir eser seslendirdi. Coşkun Açıkgöz’ün şefliğini üstlendiği Atılım Üniversitesi Türk Sanat Müziği Korosu tarafından, konuk sanatçılar Seçil Ak Kutlu ve Elif Güreşçi eşliğinde Erol Sayan şarkıları söylendi.