THE Genç Üniversiteler Sıralamasında İlk Beşteyiz
29.06.2020

İngiliz sıralama kuruluşu Times Higher Education’ın 2012 yılından beri hazırlamakta olduğu THE Genç Üniversiteler Sıralaması 2020 sonuçları açıklandı.

THE Genç Üniversiteler sıralamasında adını ilk kez 2017 yılında duyuran üniversitemiz 12 devlet, 11 vakıf üniversitesinin arasında beşinci sırada yer aldı.

Sıralamada 5’i devlet, 4’ü vakıf olmak üzere 9 üniversite ilk yer alarak, geçen yıl 14 olan Türk Üniversitelerinin sayısı bu yıl 23’e çıktı. Bu yıl İngiltere 36, İspanya 27, Fransa ve Hindistan 26 üniversite ile sıralamada en fazla yer bulan ülkeler oldu. Geçtiğimiz yıl 351 üniversitenin ismi sıralamada geçerken bu yıl sayı 414’e yükseldi.

Times Higher Education (THE) her yıl Mart ayı sonunda üniversitelerden aldığı verileri, yapmış olduğu anket sonuçlarını ve her yıl 1 Mayıs itibariyle Scopus veri tabanından aldığı verileri bir araya getirerek Eylül ayında Dünya üniversiteler sıralamasında kullanmaktadır. THE genç üniversiteler metodolojisi; THE Dünya üniversiteleri metodolojisi ile aynı olup ancak ağırlıklandırmalar genç üniversitelerin misyonlarının profilini yansıtacak şekilde yeniden kalibre edilmektedir.