FETÖ'nün Dünü ve Bugünü
19.07.2020

15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri çerçevesinde 17 Temmuz 2020 Cuma günü saat 14:00’te Orhan Zaim Konferans Salonumuzda yapılan etkinlikte, FETÖ’nün geçmiş, darbe girişimi süreci ve bu terör örgütüne karşı verilen mücadele değerlendirildi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yılmaz Kaptan ve Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, fakülte dekanları, bölüm başkanları, öğretim elemanları ve idari personelin katıldığı etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

Etkinlik, 15 Temmuz Belgeselinin gösteriminden sonra Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un konuşmasıyla devam etti. Üçtuğ, ülkemizdeki darbeleri ve darbe girişimlerini değerlendirdiği konuşmasında, özellikle gençliğin bu olaylardaki konumuna dikkat çekerek bilimsel eğitimin önemine, üniversitelerin bu konudaki sorumluluklarına vurgu yaptı.  

Üçtuğ’un konuşmasının ardından, Fetullahçı Terör Örgütünün Dünü ve Bugünü üzerine bir konferans veren Emekli Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, FETÖ’nün TSK ve diğer kurumlardaki örgütlenme stratejileri, darbe girişimine giden süreçteki eylem ve operasyonları,dış istihbarat örgütleriyle olan bağlantıları hakkında bilgiler verdi. Darbe girişimin püskürtülmesi ve sonrasındaki hukuki mücadeleyi de ayrıntılarıyla anlatan Üçok, bu mücadelenin derinleştirilerek ve toplumun tüm katmanlarının desteğini de almaya devam ederek sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Konuklardan ve üniversite mensuplarından gelen soruların yanıtlanmasıyla etkinlik sona erdi.