Üniversitemiz 2019-2020 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
24.08.2020

Pandemi nedeniyle yoğun önlemlerin alındığı, sosyal mesafenin korunabilmesi için üç güne yayılan bir programla gerçekleştirilen törenlerde, mezun olan öğrencilerimiz diplomalarına kavuştu.

Hem mezun, hem de konukların, pandemi nedeniyle alınan önlemler çerçevesinde oturma düzenlerinin sağlanabilmesi için 21-22-23 Ağustos 2020 tarihlerinde düzenlenen törenlere, mezunların sınırlı sayıda yakını katılabildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un açılış konuşmaları ile devam eden törenlerde pandemi nedeniyle yaşanan olağanüstü süreç dile getirildi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Tarih kitaplarında okuduğumuz, ama “bunlar geçmişte kaldı, bugünün gelişmiş dünyasında artık olmaz” dediğimiz bir durum ortaya çıktı ve bütün insanlığı tehdit eden bir salgın, hayatımızın her bir parçasını etkiler hale geldi. Baş döndürücü teknolojik gelişmeler sonucu insanın doğaya hükmedebildiğini, hatta isterse doğayı yok edebileceğini sandığı bir dönemde, kendi dışındaki tüm insanları öldürebilecek her tür silahı yarattığı bir çağda, gözle görülemeyen bir canlı “bu silahların hiç biri bana işlemez” diyerek bir anlamda doğanın insana bir başkaldırısı olarak ortaya çıktı. Bu bağlamda, gezegenimizi paylaştığımız diğer tüm canlıları yok sayarak sadece kendi konforumuzu en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen anlayışı hep birlikte sorgulamaya başlama zamanımızın geldiğini düşünüyorum.” İfadesini kullandı.

Bu yıl Mühendislik Fakültesinin iki mezunu birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı. Bir diğer Mühendislik Fakültesi mezunumuz ise ikinci oldu. İşletme Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulumuzdan mezun öğrencilerimiz üçüncülük ödülünü paylaştı: 

Mezun Adı ve Soyadı

Fakülte

Bölüm

Derecesi

Merve Çiftçi

Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

1

Hasan Doğuş Eğri

Mühendislik Fakültesi

Bilgisayar Mühendisliği

1

Furkan Ahmet Batuk

Mühendislik Fakültesi

Makine

2

Hanan Muhammed Huseyn

İşletme Fakültesi

Uluslararası İlişkiler

3

Furkan Öztürk

Adalet Meslek Yüksekokulu

Adalet

3

 

Fakültelerin öğrenci sayılarına bağlı olarak düzenlenen programda 21 Ağustos 2020 akşam oturumunda İşletme Fakültesi, 22 Ağustos 2020 sabah oturumunda Hukuk Fakültesi, öğleden sonraki oturumda Fen Edebiyat ve Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi mezunları diplomalarını aldı.

Öğrenci sayısı fazla olduğu için 23 Ağustos 2020 tarihinde sabah ve öğleden sonra iki oturumda Mühendislik Fakültesi mezunları diplomalarını aldı. Aynı gün öğleden sonraki oturumda ayrıca Sivil Havacılık Yüksek Okulu mezunlarına diplomaları takdim edildi.

Tören videoları Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneği Youtube Kanalından izlenebilmektedir.

Tören fotoğraflarına mezunlarımıza gelecek olan şifre ile girecekleri Atılım Üniversitesi Mezunlar Derneği web sitesindeki sistem üzerinden 7 Eylül 2020 tarihinden itibaren ulaşılabilecektir.