Yıldırım Yapı ve STYX Yazılım ile ortak girişimimiz olan yeni Teknoloji Geliştirme Merkezimiz TEKMER, KOSGEB'de atılan imza ile kuruldu.
09.09.2020

Üniversitemiz iş birliği ile Yıldırım Yapı Sanayi İnşaat Petrol Gıda Ticaret AŞ ve STYX Yazılım Hizmetleri Sanayi ve Ticaret AŞ'nin kurduğu Teknoloji Geliştirme Merkezine (TEKMER") ilişkin sözleşme, KOSGEB'de düzenlenen törenle imzalandı.

Temsili sözleşmeye imzalar, KOSGEB Başkanı Prof.Dr. Cevahir Uzkurt ile şirketlerin yönetim kurulu başkanları Zafer Yıldırım ve Ali Yücelen tarafından atıldı.

Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, üniversitelerin en önemli görevlerinden bir tanesinin de topluma hizmet etme yönünün de olduğunu belirterek, “Üniversitemizin bilgi birikimini topluma hizmet olarak kullanmak istiyoruz. Bu anlamda aktif rol alabileceğiz yapılardan biri TEKMER diye düşünüyorum. Burasıyla birlikte özel sektör enerjisinin, akademinin bilgi birikimiyle birleşerek ülkemiz adına katma değeri yüksek teknolojiler, fikirler üretileceğini düşünüyoruz." dedi.

TEKMER ile teknoloji yönelimli yeni girişimleri desteklemek, mevcut girişimlerin yeni üretim yöntemleri geliştirerek piyasalara yeni ürünler kazandırmalarını sağlamak, işletmelerin Ar-Ge, yenilik ve endüstriyel uygulama faaliyetlerini desteklemek ve üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesine katkı vermek amaçlanıyor.