Üniversitemiz Keşif Grubu İzmir’de İncelemelerini Sürdürüyor
02.11.2020

İzmir'de 30 Ekim 2020 Cuma günü saat 14:51’de Ege Denizi’nde Sisam Adası’nın kuzeyi ile Seferihisar- Doğanbey açıklarında meydana gelen 6.9 Mw büyüklüğündeki deprem nedeniyle Üniversitemiz İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerimizden Dr. Öğr. Üyesi Halit Cenan Mertol ve Prof. Dr. Tolga Akış’tan oluşan "Atılım Üniversitesi 30 Ekim 2020 İzmir Depremi Keşif Grubu" depremin oluşumundan 14 saat sonra bölgeye ulaştı.

Ekip Bayraklı İlçesi’nde bulunan ve depremde tamamen yıkılan veya ağır hasar almış Barış, Cumhuriyet ve Yazıcıoğlu Siteleri ile Doğanlar, Emrah, Karagül, Rıza Bey ve Yılmaz Erpek Apartmanlarında incelemelerde bulundu. 

İzmir başta olmak üzere Aydın, Muğla, Manisa, Denizli, Çanakkale, Bursa, İstanbul, Uşak, Kütahya, Bursa, Yalova, Tekirdağ ve Edirne’de de hissedilen deprem sonrasında arama kurtarma çalışmaları sürdürülürken, hasarlı binalara girilmemesi konusunda uyarılar yapılmaya devam ediyor.

Teknik ekibimiz Yılmaz Erpek Apartmanı'nın yıkım çalışmalarını da izledi. Atılım Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümümüz, Elazığ Depremi Değerlendirme Raporu gibi bir raporu en kısa sürede yayınlayacak ve deprem hakkındaki değerlendirmelerini tüm kamuoyu ile paylaşacaktır.

Elazığ Depremi Değerlendirme Raporu