Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde Yer Alan Hocalarımızı Kutluyoruz
03.12.2020

Stanford Üniversitesi'nin koordinatörlüğünde; ABD'li ve Hollanda'lı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından bilim insanlarının yayın sayıları, atıf sayıları, h-indeksi, yazar sıralamaları, dergilerin çeyrek değerleri gibi farklı değişkenler kullanılarak oluşturulan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” yayınlanmıştır.

Liste hazırlanırken, 22 temel alan ve 176 alt bilim dalında dünya genelinde 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirilmiş ve 1996-2019 yılları arasında "Scopus Özet" ve "Atıf Veri Tabanı" üzerinden elde edilen bilgilere göre, arasından ilk yüzde 2’lik dilime giren dünyanın en fazla atıf alan bilim insanları belirlenmiştir. 

Üniversitemiz araştırmadan sorumlu Rektör Yardımcısı ve Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, ARGEDA TTO Direktörü ve  Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yılser Devrim ve Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Öğretim Üyesi Sayın Prof. Dr Veli Cengiz Özalp "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer almışlardır.

Öğretim üyelerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Listeye “https://data.mendeley.com/datasets/btchxktzyw/2” adresinden ulaşabilirsiniz.