Prof. Dr. Füsun Terzioğlu ENDA Türkiye Temsilcisi Seçildi
21.12.2020

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, The European Nurse Directors Association (Avrupa Hemşire Yöneticileri Derneği) Türkiye Temsilciliğine seçilen ilk Türk bilim kadını oldu.

Kısa adı ENDA olan ve 1992 yılında İsviçre’de kurulan dernek, hemşirelik mesleğinde etik ilkeler, bilimsel araştırmalar ve uygulamaların geliştirilmesi gibi birçok konuda faaliyet gösteriyor.

Prof. Dr. Füsun Terzioğlu konuyla ilgili İHA’ya verdiği röportajda, hemşirelerin verdikleri hizmetler nedeniyle dünyada COVİD- 19 kahramanları olarak ilan edildiğini, 2020 yılının Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Hemşirelik Yılı” olarak kabul edildiğini hatırlattı.

Röportajında uluslararası alanda birçok çalışmanın dernek tarafınca yürütüldüğünü belirten Prof. Dr. Füsun Terzioğlu” Hemşireliğin güçlendirilmesi benim için çok kritik alanlardan birisi. Hemşirelik hem bilim hem sanattan oluşan, hastaya dokunan bir meslek gurubu. Başka hiçbir meslek gurubu 24 saat kesintisiz hizmet vererek gerçekten bakımın farklılaşmasında çok önemli bir rol oynamayabiliyor. Bu kadar önemli bir mesleğin ülkemizde hak ettiği yerlere ulaşmasında oluşturduğumuz uluslararası networkun çok kritik olduğuna inanıyorum” dedi.
Değerli Hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.