Atılım Üniversitesi ve Aselsan A.Ş. Arasında Ortak Patent ve Lisans Sözleşmesi İmzalandı
09.02.2021

İmalat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bilgin KAFTANOĞLU, doktora öğrenimini Üniversitemiz İmalat Mühendisliği Bölümünde tamamlayan ASELSAN çalışanı Alp Eren Sinan ÖZHAN ve aynı bölümümüzde  Doktora Öğrencimiz olan Tuğçe HACALOĞLU tarafından doktora tezi çalışmaları kapsamında ASELSAN A.Ş. katkılarıyla geliştirilen “Bor nitrür ve bor karbür film kaplama” başlıklı buluşun üretimi, geliştirilmesi ve satışı için ASELSAN A.Ş. ile patent hak paylaşımı ve lisanslama sözleşmesi imzalandı.

İmzalanan sözleşme ile ortak patent ve lisans iş birliği çalışmaları Atılım Üniversitesi ARGEDA TTO Direktörlüğü tarafından yürütülen ticarileştirme faaliyetlerinin Üniversite kaynaklarına ve Ülkemiz savunma sanayiine katkısı hedefleniyor.