Tasarım Günleri Kapsamında Uluslararası İşbirliği Proje Sergisi
27.06.2011

2010-2011 Akademik Yılı Bahar Yarıyılında Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü ve IUPUI (Indiana University Purdue University – Indianapolis) Purdue Mühendislik ve Teknoloji Okulu, Tasarım ve İletişim Bölümü (Purdue School of Engineering and Technology, Department of Design and Communication Technology) arasında yapılan ortak çalışmanın sergisi 20 Haziran’da CEPA Alışveriş Merkezinde açıldı.

Mütevelli Heyeti Başkanımız Yalçın Zaim’in, çok sayıda öğrenci velisinin, akademisyenin ve ziyaretçinin katıldığı serginin açılışını Rektörümüz Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu yaptı. Öğrencilerin yaptıkları projeler ve maketler büyük beğeni ile izlendi. Alışveriş merkezini gezen kişiler tarafından yakından ve ilgi incelenilen projelerin uygulanmasına yönelik öneriler ve tekliflerde bulunuldu.

Proje için Üniversitemizin İç Mimarlık Bölümü’nün İÇT302 Proje IV dersini alan bazı öğrencileri ile IUPUI Mimarlık Teknolojisi Bölümü’nün öğrencileri 2’şer öğrenci olacak şekilde 4’er kişiden oluşan tasarım grupları oluşturuldu. Öğrenci-öğretim elemanı işbirliği, IUPUI online uzaktan eğitim portalı olan “oncourse” aracılığıyla gerçekleştirildi. Oluşturulan tasarım grupları bu sistem içerisinde projelerini tartışmak üzere gruplararası iletişim kurduğu gibi bireysel iletişim de kurabildiler. İşbirliğinin gerektirdiği tartışmalar ve değerlendirmeler bu sistem üzerinden yapıldı ve tüm ürünler, projeler sistem içerisinde toplandı.

Projenin konusu, kullanılmış olan yük konteynırları (shipping container) ile doğal afetlerin hemen sonrasında kullanılmak üzere dayanıklı, tekrar kullanılabilen ve geri dönüştürülebilen bir sağlık tesisi tasarlanmasıdır. İkinci aşamada ise projenin geliştirilerek uygulanması hedefleniyor.

Proje Ekibi:

IUPUI: Yrd. Doç. Dr. Bekir Kelceoğlu (Proje Yürütücüsü)

ATILIM ÜNİVERSİTESİ: Yrd. Doç. Dr. Emel Akın (Proje Yürütücüsü), Yrd. Doç. Dr. Feray Ünlü

Yasin Coşar Yağcı 1
Emrah Uzunoğlu