Amerikan Isıtma, Soğutma ve Klima Mühendisleri Derneği (ASHRAE) Atılım Üniversitesi Öğrenci Topluluğu’nun Kurulmasına Karar Verdi
05.07.2021

Üniversitemiz Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Cihan TURHAN danışmanlığında Amerikan Isıtma, Soğutma ve Klima Mühendisleri Derneği (ASHRAE)’ne bağlı “Atılım Üniversitesi Öğrenci Topluluğu” kuruldu. Sponsorluğunu ASHRAE Turkish Chapter’ın üstlendiği “Atılım Üniversitesi Öğrenci Topluluğu”’nun ilk 10 öğrenci üyesinin de tüm üyelik masraflarını Chapter karşıladı.

Dünya çapında 132'den fazla ülkede 57.000'den fazla üyesi olan ASHRAE’nin üyeleri, inşaat hizmetleri mühendisleri , mimarlar , mekanik yükleniciler, bina sahipleri, ekipman üreticileri çalışanları ve HVAC & R'nin tasarımı ve inşası ile ilgilenen diğer kişilerden oluşuyor. Binalardaki sistemleri, topluluk araştırma projelerini finanse eden dernek, sürekli eğitim programları sunuyor ve bina hizmetleri mühendisliğini , enerji verimliliğini , iç mekan hava kalitesini ve sürdürülebilir kalkınmayı iyileştirmek için teknik standartlar geliştirip, yayınlıyor.