2020-2021 Akademik Yılı Mezunlarımız Kep Attı
02.08.2021

Üniversitemiz 2020-2021 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni coşkuyla gerçekleştirildi.

Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi nedeniyle yoğun önlemler alındı ve sosyal mesafenin korunabilmesi için mezuniyet töreni üç güne yayılan beş oturumda, sınırlı sayıdaki konukla gerçekleştirildi.

İlk gün Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Fakültesi mezunları kep atarken, ikinci gün Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar Tasarım Mimarlık ve Hukuk Fakülteleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları törene katıldı. Son gün ise Fen Bilimleri Enstitüsü, Mühendislik Fakültesi ve Sivil Havacılık Yüksek Okulu mezunları için iki ayrı tören düzenlendi.

Törenler saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un açılış konuşması ile devam etti. Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ mezunlara “Siz dünya sıralamalarında ilk bin üniversite içerisinde yer alan, vakıf üniversiteleri arasında en fazla akredite programa sahip olan bir üniversitenin diplomasını taşımanın gururunu yaşayacaksınız. Mühendislik Fakültesinin 8, Fen-Edebiyat Fakültesinin 4, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile İşletme Fakültesinin birer programları ulusal ve uluslararası düzeyde akredite. Bu programlardan mezun olanlar hem AB hem de Anglosakson dünyanın ülkelerinde mühendis olarak çalışabilecekler. Bunun yanı sıra pandemi döneminde eğitimini kısmen yüz yüze, kısmen çevrimiçi yürüten ama tüm sınavlarını yüz yüze gerçekleştirmiş bir üniversiteden mezun olduğunuz için Türkiye’deki diğer tüm üniversite mezunlarından bir adım önde olacaksınız. Diploma kaplarınızın içine bunu belgeleyen bir de yazı ekledik bu yıl. Birlikte zor günler geçirdik ama sizler bugün çok fazla olumlu ayrıcalıkla üniversitenizden mezun oluyorsunuz.” şeklinde seslendi. Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ sözlerini şöyle tamamladı:

“Sevgili mezunlarımız,

Yarından itibaren kendinizi bambaşka bir dünyanın içinde bulacaksınız. Belki üniversitede geçirdiğiniz günlere göre çok daha fazla çalışacaksınız ama üreteceksiniz, kendinizi geliştireceksiniz. Ancak unutmayınız ki bu ülkenin sizler gibi iyi yetişmiş aydın gençlere çok ihtiyacı var. Bu coğrafyada yaşam her zaman pürüzsüz olmuyor, ama inanıyorum ki sizler yılgınlığa kapılmayacaksınız. Aslında yılgınlığa kapılmaya hakkınız da yok çünkü bundan yüz yıl önce yaşananlar bu toplumun ne tür badireleri aşabildiğinin en büyük kanıtı. Önünüzde, zihninizde büyük bir önderin, Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği çağdaşlık yolu var. Başınız her sıkıştığında onu okumanızı, anlamanızı ve takip etmenizi istiyorum sizden. Yaşamınız boyunca yolunuz Atatürk’ün çizdiği yol olsun.

Bugünkü pırıltınızın hayatınız boyunca sürmesini diliyor, hepinize sağlıklı günlerde mutlu ve başarılarla dolu bir yaşam diliyorum.”

2020-2021 Akademik Yılında üç öğrencimiz üniversite üçüncüsü, dört öğrencimiz üniversite ikincisi ve üç öğrencimiz üniversite birincisi olarak ilginç bir tablo ortaya çıkardı.

Mezun Adı ve Soyadı

Fakülte

Bölüm

Derecesi

       

Hilal Gedik

İşletme Fakültesi

Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi

1

Muhammed Heysem Sevgi

İşletme Fakültesi

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık

1

Çağdaş Karataş

Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

1

       

Asmaa Naciri

Fen Edebiyat Fakültesi

Matematik

2

Kenan Aktı

İşletme Fakültesi

Uluslararası İlişkiler

2

Ahmet Yiğit Koca

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

2

Taha Oğuz Özen

Mühendislik Fakültesi

Makine Mühendisliği

2

       

Gizem Demir

Fen Edebiyat Fakültesi

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık

3

Semanur Şahin

Fen Edebiyat Fakültesi

Psikloji

3

Süleyman Üstün

Mühendislik Fakültesi

İnşaat Mühendisliği

3

 

Törende üniversite birincilerinden Hilal Gedik ve Muhammed Heysem Sevgi ilk gün, Çağdaş Karataş ise son gün yapılan törenlerde öğrencilerimiz adına söz aldı. Uluslararası öğrencilerimiz adına ise Muhammed Biriman konuşmasını gerçekleştirdi.

Tüm mezunlarımızı kutluyor, kendilerine başarılı bir gelecek diliyoruz. Atılım genç mezunlarımızla devam edecek.