2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni Gerçekleşti
28.09.2021

Atılım Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yılı Açılış Töreni, 28 Eylül 2021 Salı günü Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Yalçın Zaim, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, rektör yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları, akademik ve idari personelin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Korona tedbirleri kapsamında sınırlı sayıdaki konukla gerçekleştirilen tören, arp sanatçısı Ada Canata’nın yer aldığı dinleti ve Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un konuşması ile devam etti.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ konuşmasında, üniversitemizin idealleri doğrultusunda vermeye çalıştığı nitelikli örgün öğrenim çabalarına vurgu yaptı. Geçtiğimiz yıl Covid 19 pandemisi sırasında uygulanan hibrit eğitim modeli ve karşılaşılan güçlüklere değinerek “Var olma sebebi eğitim olan, gençleri yarına hazırlamak olan bir kurumun yöneticileri olarak bu var olma sebebimiz konusunda kişileri ikna etmek için çabalamak zorunda kaldık.” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Bundan yaklaşık yüz yıl önce başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu ülkenin kurucuları bugün tümü geçerli olan ilkeler ve değer yargıları üzerine bir Cumhuriyet kurdular. Ama içinde bulunduğumuz coğrafyada bu Cumhuriyeti o ilkeler çerçevesinde geliştirmek ve sürdürmek kolay değildi. Bugün Cumhuriyetle ve bizim dışımızdaki dünyanın dikte ettiği sorunlarla bir sınavdan geçiyoruz. Ben her şeye rağmen ülkemizin her türlü potansiyeline çok fazla güveniyorum. En umutsuz görünen günlerde yakılan ateşin hiç sönmeyeceğini, alevler arada sırada rüzgârın etkisiyle dalgalansa bile temeldeki korun bu ülkeyi hep aydınlatacağına inanıyorum.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Törende geleneksel olarak verilen ilk dersi “Bilimsel Özerklik” başlığı altında Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Mithat Kılıçoğlu yaptı. İlk dersin ardından törenin ilk bölümünde, Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri ve ikinci bölümünde Akademik Yükselme Ödülleri Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ tarafından verilirken, üniversitemizde 20. ve 10. yılını dolduran personelimiz Mütevelli Heyet Üyemiz Sayın Zerlin Zaim tarafından tebrik edildi.