KARİKATÜRLERİN OSCARI
07.10.2021

Aydın Doğan Vakfı’nın 37 yıldan bu yana düzenlediği Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na katılan eserler Kültür Müdürlüğü sergi alanında.

Çevre sorunlarına dikkat çekmek için Türkiye ve Dünyadan birçok karikatüristin çizdiği çevre konulu eserlerin yer aldığı  “Doğa Alarm Veriyor”  sergisi, 4-30 Ekim 2021 tarihleri arasında Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi Alanında ziyaretçilerle buluştu.

Her yıl dünya gündemini ilgilendiren konularda çizilen karikatürlerin yarıştığı Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’na bugüne dek 137 ülkeden 8.800'ü aşkın sanatçı katıldı. Bir çok farklı ülkeden saygın karikatür sanatçılarının katıldığı yarışma bugün dünyada “Karikatürlerin Oscar’ı” olarak biliniyor.

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında çevre sorunlarına dikkat çekmek amacıyla; küresel ısınma, buzulların erimesi, çevre kirliliği, hava kirliliği, deniz kirliliği, atıklar ve çöpler, ağaçların kesilmesi ve değişen atmosfer konularında fark yaratan karikatürlerin yer aldığı “Doğa Alarm Veriyor” sergisi 30 Ekim’e kadar Kültürel ve Sosyal İşler Müdürlüğü Sergi alanında ziyaret edilebilir.