Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz Ahlatlıbel Yerleşkemizde Yapılan Törenle Açıldı
21.10.2021

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz 20 Ekim 2021’de Ahlatlıbel Yerleşkemizde yapılan törenle resmen açıldı.

Törene Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Mütevelli Heyet Üyemiz Sn. Zerlin Zaim, fakülte dekanlarımız, bölüm başkanları ve idari yöneticilerimiz ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzda görev alan hocalarımız katıldı.

Açık havada düzenlenen törende Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, çok kısa bir süre içinde düzenlenerek hizmete açılan yerleşkemizle ilgili bilgileri paylaşarak iyi dileklerde bulundu.

Açılış kurdelesi Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Mütevelli Heyet Üyemiz Sn. Zerlin Zaim ve Meslek Yüksekokulumuzun Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Doğan Dursun tarafından kesildi.

Bu yıl ilk öğrencilerini kabul eden Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunun Terapi ve Rehabilitasyon ile Tıbbi Hizmetler ve Teknikler adı altında iki bölümü bulunuyor. Bu bölümlerin altında yer alan Tıbbi Laboratuvar Teknikleri Programında 38, Ameliyathane Hizmetleri Programında 37, Anestezi Programında 38, İlk ve Acil Yardım Programında 35 ve Fizyoterapi Programında 39 olmak üzere 187 öğrencimiz 24 öğretim elemanı ile eğitimlerine geçtiğimiz haftalarda başladı.

Kısa sürede öğrenime hazır hale getirilen yerleşkemizde öğrencilerimizin aldıkları teorik bilgilere ek olarak, her dersin pratiğini yapma olanağı bulunmakta.  Anatomi Laboratuvarı ve simülasyon merkezlerinde bulunan geniş maket yelpazesine ek olarak, iki öğrenciden birine günümüzün en gelişmiş mikroskopları ile araştırma ve ders yapma olanağı sunuluyor.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun tüm hocaları ve öğrencilerine başarılar diliyoruz.