Üniversitemiz ve TÜBİTAK SAGE arasında "Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü" İmzalandı
03.11.2021

Üniversitemiz ve TÜBİTAK SAGE arasında "Ortak Eğitim İş Birliği Protokolü" imzalandı.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ ve TÜBİTAK SAGE Müdürü Sn. Gürcan Okumuş tarafından imzalanan protokole göre Mühendislik Fakültesi Bilgisayar, Bilişim Sistemleri, Yazılım Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Enerji Sistemleri Mühendisliği, İnşaat Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Otomotiv Mühendisliği Bölümlerinde okuyan öğrencilerimiz ortak eğitim programı ile TÜBİTAK SAGE’de altı ay süresince hem çalışacak, hem de eğitimlerini tamamlayacaklar. 

Rektörlük toplantı salonunda 3 Kasım 2021 Çarşamba günü yapılan imza töreninden sonra TÜBİTAK SAGE Müdürü Sn. Gürcan Okumuş’un katıldığı “Cumhuriyet Döneminden Günümüze Savunma Sanayii ve TÜBİTAK SAGE” konulu bir seminer düzenlendi. 

Lamia Ergenekon Konferans Salonundaki seminerde Sn. Gürcan Okumuş tarafından ülkemizdeki savunma sanayiinin gelişimi ile ilgili tarihsel bilgiler paylaşıldı. Dünyada savunma sanayii, savunma sanayiinde önde olan ülkeler ve faaliyet alanları konusunda detaylı bilgiler verildi. 

Seminerde ayrıca TÜBİTAK SAGE’nin faaliyet alanları ve insan kaynağı ile ilgili uygulanan politikalara değinildi, öğrencilerimizin soruları yanıtlandı.