Em. Org. İlker Başbuğ Konuğumuz Oldu
11.11.2021

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü Etkinlikleri kapsamında TSK 26. Genelkurmay Başkanı Em. Org. İlker Başbuğ üniversitemize konuk oldu. 

Hukuk Fakültesi Orhan Zaim Konferans Salonunda 11 Kasım 2021 günü saat 14:30’da başlayan programda “Atatürk’ün Devrimlerinin Ana Felsefesi ve Devrimlerin Dayandığı Temel Sütunlar” konusu işlendi. 

Em. Org. İlker Başbuğ’un konuklarla soru-yanıt şeklinde gerçekleştirdiği interaktif sunumda Atatürk’ün devrimlerinin ardında yatan temel felsefe irdelendi. 

Atatürk’ün, kendi yazdığı kitaplarda üzerinde durduğu hürriyet kavramı, bu kavramın, insanın geleceğini tayin etme hakkıyla ilgisi, bireylerin kendi geleceği ile ilgili düşünce sahibi olması, bireyin hak ve sorumluluklarının farkına varmasının önemi ile ilgili düşüncelerini vurgulayan Em. Org. İlker Başbuğ, Atatürk’ün “fertlerin öncelikle bilgi ve fikir sahibi olmadıkça herkes tarafından iyi ya da kötü her yöne rahatlıkla sevk edilebileceği” düşüncesini dile getirdi. 

Atatürk’ün yüz yıl önce değindiği birçok düşüncenin, günümüzün önemli düşünürleri tarafından yeniden ele alındığını belirten Başbuğ, Atatürk’ün düşünce ve eserleriyle geçen yüz yıl için taşıdığı önemin bu yüzyıl için de aynı değerde olduğunu belirtti. 

Etkinlik sonunda Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, İlker Başbuğ’a hediye ve adına dikilen Tema Vakfı Fidan Bağışı Sertifikasını takdim etti.