ATAG 2022’de Prof. Dr. Hasan Mandal’ı konuk ettik
25.05.2022

Pandemi nedeniyle iki yıldır yapılamayan ATAG etkinlikleri 12 Mayıs 2022 Perşembe günü yüz yüze gerçekleştirildi. Lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde öğrencilerimizin yürüttüğü çalışmaları içeren poster sergisi TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından da ziyaret edildi.  Mühendislik Fakültesi Kemal Zaim Sunel Konferans Salonu ve Mühendislik Fakültesi Fuaye alanında düzenlenen etkinlikte lisans eğitimleri sırasında bilimsel araştırma yapmaya başlayan öğrencilerle buluşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Bilim ve Teknoloji Temelli Kariyer” başlıklı bir de konuşma yaptı.

Prof. Dr. Hasan Mandal kendi kariyeri ile ilgili önemli noktalara değindiği sunumunda dünyada bilim temelli kariyer ile ilgili günümüze ilişkin bilgiler ve gelecekte söz konusu olabilecek çalışma alanları hakkında bilgiler paylaştı.   

ATAG etkinliği ile akademik yıl içerisinde Atılım Üniversitesi lisans ve lisansüstü öğrencilerinin dahil olduğu araştırmalara ilişkin sonuçların poster sunumları ile paylaşılması ve böylece üniversitedeki araştırma ikliminin sürekli kılınması amaçlanıyor. Sanayii odaklı projelerin ön planda tutulmasıyla gençlerin sektör bağlantısı kurmaları sağlanırken, sektörün ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağının oluşmasına katkı sağlanıyor.

ATAG 2022’de poster sunumları dışında Atılım Üniversitesi Lisans Öğrencileri İş Fikri Yarışması Ödül takdimi, Atılım Üniversitesi Araştırmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Serkan ERYILMAZ’ın moderatörlüğünü yaptığı ve Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesine girmiş Prof. Dr. Yılser Devrim (Mühendislik Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp (Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü), Prof. Dr. Atilla Cihaner’in (ARGEDA-TTO Direktörü) konuşmacı olarak yer aldığı “Fen, Mühendislik ve Sağlık Bilimleri’nde Araştırma Ekosistemi: Yönelimler ve Fırsatlar” başlıklı bir panel de düzenlendi.

ATAG 2022 ile ilgili video kayıtlarına üniversitemizin resmi youtube sayfasında ATAG 2022 oynatma listesinden ulaşılabilmektedir.