Öğrencilerimiz TEKNOFEST’ten İkincilik Ödülü Kazandı
06.09.2022

Üniversitemiz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerimiz Halis Yasin Karakurt, Batuhan Örs, Yiğit Oğul Bayarlar ve Onur Ulaş TEKNOFEST’te katıldıkları Tübitak 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında bitirme projeleri ile “Sosyal Yenilikçilik ve Girişimcilik” kategorisinde Türkiye ikincisi oldu.

Danışmanlığını Doç. Dr. Meltem Eryılmaz’ın yaptığı proje, tarım ve ekonomiyle ilgili kaygıların arttığı günümüzde teknoloji ile gıda konusunda ekonomik davranmayı kolaylaştırıyor. Proje kullanıcıların yaptıkları alışverişi manuel veya otomatik (görüntü okutma sistemiyle) olarak bir uygulama üzerinden kontrolünü sağlıyor. Uygulama kişiye özel olarak sanal buzdolabı oluşturmak, kullanıcının envanterinde bulunan yiyeceklere göre özel olarak yemek tarifleri vermek ve kullanıcının tercih edeceği yemeğin birim fiyatını kullanıcıya sunmayı hedefliyor. Uygulama bu temel özellikler dışında, kullanıcıya yaptığı alışverişlere göre analiz yapıp, yaptığı harca lamaları günlük, haftalık ve aylık olmak üzere kullanıcıya sunuyor. Uygulama hem web hem de mobil olarak kullanıma uygun olarak tasarlandı.

Dünya çapında ve ülkemizde yükselen ekonomik krizle beraber insanların daha tasarruflu davranışlar göstermesi fikrinden yola çıkılan uygulama için yapılan gereklilik anketinde özelikle öğrenci ve ev kadınlarının uygulamanın sunacağı bilgilere ihtiyaç duyduğu sonucuna ulaşıldı.

Gelişme aşamasında olan projede "Premium Kullanıcı" özelliği eklenerek abonelik sistemi oluşturulabilecek. Geliştirme çalışmaları sonucunda premium kullanıcıların görüntü ile fiş okutma sistemini kullanması hedefleniyor.

Projede yer alan öğrencilerimiz Halis Yasin Karakurt, Batuhan Örs, Yiğit Oğul Bayarlar ve Onur Ulaş ve Doç. Dr. Meltem Eryılmaz’ı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.