Mobil Eğitim Projesi mPAD Yeni Alanlara Açılıyor
08.09.2022

Yükseköğretimde mobil eğitimi hem üretim hem de kullanım yönleriyle geliştirmek için yürütülen Mobil Eğitim Projesinin odağında yer alan mPAD’de yeni bir aşama kaydedildi.

2012 yılından beri gelişimini sürdüren ve başlangıçta İngilizce hazırlık eğitiminde kullanılan mPAD, İç Destek Programları kapsamında oluşturulan projelerle lisans eğitiminde de kullanılmaya başlanacak.

Mühendislik Fakültesi Dekanlığı ve ARGEDA-TTO Direktörlüğü katkılarıyla düzenlenen “mPAD Projeleri Lansman Toplantısı” ile Endüstri Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği Bölümlerimizden öğretim üyelerimizin yürüttüğü projeler tanıtıldı.

Orhan Zaim Konferans Salonunda 6 Eylül 2022’de düzenlenen tanıtım toplantısına Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim, Rektör Prof.Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Prof. Dr. Yılmaz Kaptan, Dekanlar, ARGEDA-TTO Direktörü, öğretim üyeleri ve idari yöneticiler katıldı.  

“mPAD Projeleri İç Destek Programı” kapsamında Dr. Öğretim Üyesi Fatma Yerlikaya, Doç. Dr. Sacip Toker ve Dr. Öğretim Üyesi Erhan Gökçay’ın yürütücü olduğu projelere dayalı olarak mPAD tablet ile entegre çalışabilecek Üniversitemize özgü uygulamalar geliştirildi.
 
Uzunca bir süredir Atılım Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Temel İngilizce Bölümü bünyesinde dil eğitimi için kullanılan mPAD’e özel geliştirilen yeni uygulamalar ile öğrenciler mPAD’i lisans eğitimleri süresince de kullanıyor olacaklar.