Üniversitemiz yeni akademik yıla törenle başladı
14.09.2022

Atılım Üniversitesi 2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni 13 Eylül 2022 Salı günü Orhan Zaim Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Mütevelli Heyet Başkanı Sayın Yalçın Zaim, Mütevelli Heyet Üyeleri, Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, Rektör Yardımcıları, dekanlar, bölüm başkanları, akademik-idari personel ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen tören, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Açılış konuşması ile devam eden törende Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ üniversitemizin 25 yıllık gelişimine değinerek, bu önemli tarihe atfen gerçekleştirilen kutlamalara tüm mensuplarımızı davet etti. Geçtiğimiz yıl üniversitemizin almaya hak kazandığı kurumsal akreditasyon başta olmak üzere bölümlerimiz tarafından da alınan akreditasyonları dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ “Üniversitemizin kuruluşunun 25. yılını kutladığı bugünlerde ülkemiz ise Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlamaya hazırlanıyor. Orta Asya’da başlayıp Küçük Asya’da Cumhuriyetle taçlanan kadim uygarlığımızın ulaştığı bu en üst noktanın 100. seneyi devriyesini kutlayacağız hep birlikte” sözleriyle 2023 yılına vurgu yaptı. “Bundan yüz yıl önce nasıl imkansızı başardıysak, hiç kuşkum yok ki, bu sefer de başaracağız. Çünkü büyük Atatürk’ün güvendiği ve Cumhuriyeti emanet ettiği aynı gençlik yine burada, aramızda, karşımızda. Ve bizim görevimiz, Atatürk’ün fikirlerinin sonsuz savunucuları olduklarına yürekten inandığım gençlerimizi önümüzdeki yüzyılda muasır medeniyet seviyesini belirleyecek bireyler olarak yetiştirmek.” sözleri ve yeni akademik yıla ilişkin iyi dilekleri ile konuşmasını tamamladı. 

Yeni akademik yılın “Enerji Kaynakları ve İklim Değişikliği” konulu ilk dersi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser Devrim tarafından verildi.

Tören, ilk ders sonrasında profesör ve doçent unvanı, bilimsel üstün başarı ve yayın teşviği alan hocalarımıza ödüllerinin verilmesi ile devam etti.

Geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışmalar nedeniyle 10 değerli hocamız bilimsel yayın üstün başarı ödülü, 70 değerli hocamız ise yayın teşvik ödülü aldı.

Törenin son kısmında üniversitemizde 10, 20 ve 20 yıl üstü hizmet veren personel ödüllendirildi.

29 akademik ve idari personel on yıl, 11 akademik ve idari personel yirmi yıl ve 33 akademik ve idari personelimiz ise yirmi yıl üstünde yaptıkları hizmet nedeniyle ödül aldı.