Sağlık Turizminin Türkiye’de ve Dünyadaki Geleceği Sempozyumda Konuşuldu
31.10.2022

Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Turizmi ve Geleceği düzenlenen sempozyumla Atılım Üniversitesinde konuşuldu.  “Türkiye’de ve Dünyada Sağlık Turizmi ve Geleceği” başlığı ile düzenlenen sempozyumda, sağlık turizmiyle ilgili paydaşlar bir araya getirildi.

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi Lamia Ergenekon Konferans Salonu’nda 26 Ekim 2022 Çarşamba günü düzenlenen etkinliğe İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, Chung Shan Medical Üniversitesi’nden Prof. Dr. Chi-Chang Chang, Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü Nilhan Karaçam Salkaya ve Medicana International Ankara Hastanesi Başhekimi Gülçin Türkmen Sarıyıldız’ın yanı sıra birçok akademisyen ve öğrenci katıldı. 

Atılım Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dilaver Tengilimoğlu, pandemi sonrasında Türkiye ve dünyada değişen ve değişmeye devam edecek olan gelişmeler nedeniyle sağlık turizminin öneminin giderek arttığını belirtti. İnsanların uzun süre evde kalmaları nedeniyle obezite, psikolojik sorunlar gibi durumlar yaşandığını, ertelenen ameliyatlar nedeniyle hastanelerde bekleme süreleri ve bekleyen hasta sayılarının attığını söyledi. Birçok Avrupa ülkesinde hastaların bekleme süreleri nedeniyle daha kısa sürede kaliteli sağlık hizmeti sunan ülkelere yönelmeleri ve birçok ülkeye yakınlığı nedeniyle ülkemizin tercih edildiğini belirtti. 

Sempozyumda ülkemizde verilen sağlık hizmetleri, günümüz ve gelecekteki gelişmeler, sağlık turizminin ekonomik yönleri ve dünyadaki gelişimi ile ilgili bilgiler paylaşıldı.