Maliye Bölümü Öğrencilerimiz Sayıştay Başkanlığını Ziyaret Etti
28.03.2023

İşletme Fakültesi Maliye Bölümümüz ve Maliye Topluluğu tarafından 21.03.2023 Perşembe günü Sayıştay Başkanlığı ziyaret edildi. 

Maliye Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz’ın koordine ettiği, Maliye Topluluğu üyesi 20 öğrenci ve üç öğretim elemanının katılım gösterdiği ziyaret programı, Sayıştay Başkanı Metin Yener’in ev sahipliğinde gerçekleşti. 

Ziyaret programının ilk bölümünde Sayıştay Eğitim Grup Başkanı Selda Yolcu ve Baş Denetçisi Umutcan Metin tarafından kariyer/ meslek olarak Sayıştay denetçiliği ile Sayıştay görev, yetki ve sorumlulukları çok yönlü biçimde tanıtıldı.

Kariyer/meslek olarak Sayıştay Denetçiliği konusunda öğrencilerin meslekten beklentileri ve mesleğe ilişkin değerlendirmeleri alındı. Başkan Metin Yener’e Atılım Üniversitesi adına günün hatırası olarak Prof. Dr. H. Hakan Yılmaz tarafından plaket, Başkan Metin Yener tarafından ise teşekkür belgesi ve ziyaretçi öğrencilerimize hediyeler verildi.

Programın ikinci bölümünde ise Başkanlık binası ve Sayıştay tarihine şahitlik etmiş nadide eserler içeren Sayıştay Müzesi gezildi. Özellikle hesap yargılaması sürecine ve 6085 sayılı Sayıştay Kanunu’nun uygulama sonuçlarına ilişkin bilgiler verildi. Sohbet ve bilgilendirme ile geçen öğle yemeğinin ardından 2022 yılı itibariyle Başkanlık’ta denetçi yardımcısı olarak başlayan son üyeleri ile öğrenciler bir araya getirilerek tanışma ve ayrıntılı tecrübe aktarımı sağlandı.

Öğrencilerimizin motivasyonuna katkı sağlayan program sonrası öğretim üyemizle birlikte Başkan ve Başkan Yardımcıları arasında izleyen dönemde geliştirilecek iş birlikleri konusunda görüşmeler yapıldı.

Ziyaretin öğrencilerimizin kariyerine katsı sağlaması ümidiyle T.C. Sayıştay Başkanı Metin Yener ve Başkanlık eğitim grubuna yoğun ilgileri, bilgilendirmeleri ve değerli vakitlerini ayırdıkları için teşekkür ederiz.