MÜBAK 2023’te Genç Araştırmacılar Çalışmalarını Sundu
16.05.2023

Üniversitemizde henüz eğitimleri devam etmekte olan öğrencilerin araştırma kültürüne katılımını teşvik etmek üzere yapılan çalışmalara bir yenisi daha eklendi. 

Mühendislik disiplinlerinde öğrenim görmekte olan öğrencilerin araştırma ve girişimcilik ekosistemlerinde yer almaları ve araştırma çıktılarını paylaşmaları için düzenlenen Atılım Üniversitesi Mühendislik Bilimleri ve Araştırmaları Öğrenci Kongresi MÜBAK 2023, 11-12 Mayıs 2023 tarihlerinde Atılım Üniversitesi İncek Kampüsünde gerçekleştirildi. 

Lisans ve lisansüstü öğrenci sunumlarının yanı sıra hem akademiden hem de sektörden davetli konuşmacıların yer aldığı kongrede 24 oturumda toplam 104 bildiri sunuldu. 

Açılış konuşmasını Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılser Devrim’in gerçekleştirdiği Kongrede Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Grup Koordinatörü Dr. Metin Demirsoy, Cumhurbaşkanlığı Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurul Üyesi Dr. Osman Coşkun, TUSAŞ Ar-Ge ve Teknoloji Direktörü Prof. Dr. Erdal Çelik davetli konuşmacı olarak kongreye katkıda bulundu. 

MÜBAK 2023 kapanış töreni sırasında ilk olarak TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde 24-29 Nisan 2023 tarihleri arasında on dokuzuncusu düzenlenen TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışlarında Görsel Tasarım Ödülünü kazanan Mühendislik Fakültesi “Atılım Racing Takımı”nın başarısı da kutlandı. Takımda yer alan öğrencilerimiz ile Danışman öğretim üyelerimize plaketleri takdim edildi. MÜBAK 2023 kapanış töreni Atılım Üniversitesi Öğrencileri İş Fikri Yarışması ödüllerinin açıklanması ve dereceye giren öğrencilere ödüllerinin takdim edilmesi ile sona erdi.

Bilimsel bilgi birikimimize katkı sağlayan tüm genç araştırmacılarımıza ve Kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyoruz.