Genç Tasarımcılar 19 Mayıs Coşkusuna Renk Kattı
31.05.2023

Atılım Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Tekstil ve Moda ile Grafik Tasarımı Bölümlerinin öğrencileri bayram coşkusuna tasarımlarıyla renk kattı. 

3. GençFest etkinlikleri kapsamında 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Arkadium Alışveriş Merkezinde iki gün süren etkinliklerin ilk günü düzenlenen defilenin koreografisi Burak Özdemir tarafından yapıldı. 

Ankara’nın önde gelen model ajanslarından Joker Ajans’a bağlı 15 modelin podyuma çıktığı organizasyonda Atılım Üniversitesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından hayata geçirilen 33 tasarım “Modada 19 Mayıs Esintileri” defilesi ile izleyicilerin beğenisine sunuldu. 

Katılımcıların beğeniyle izlediği defile sonrasında Bölüm Başkanı Doç. Dr. Serdar Egemen Nadasbaş  “Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarken bir taraftan da geleceğin mimarı olan gençlerin varlığını kutladığımız bu özel günde, organizasyonda emeği bulunan ve katılan herkese teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü bu anlamlı günde bizleri ve tüm gençleri yaptıkları çalışmalar ile kusursuz şekilde temsil eden öğrencilerimize ediyorum” şeklinde konuştu. Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü defile dışında  Atık Malzeme Takı Tasarımı ve Bez Çanta Tasarım Atölyesi de düzenledi. 

Grafik Tasarımı Bölümü tarafından etkinliklerin ikinci günü baskı atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlikte 19 Mayıs 1919 anısına, Grafik Tasarımı Böl. Bşk. Dr. Öğr. Üyesi Evren Tural tarafından tasarımı yapılan çalışma, Dr. Öğr. Üyesi Doğu Gündoğdu’nun yürütücülüğünde serigrafi baskı yöntemi kullanılarak etkinlik alanındaki izleyiciler tarafından tişörtlere ve kumaş çantalara basıldı. Etkinliğin düzenlenmesinde Grafik Tasarımı Bölümü öğrencilerinden Barış Ferhat ve Arda Başaran da görev aldı. 

Tasarımları ve yönlendirmeleriyle etkinliğe katkı sunan tüm hocalarımız ve öğrencilerimizi kutluyoruz.