Sporcularımızın Başarıları Üniversitemizin Akademik Kazanımlarını, Madalya ve Kupalarla Süsledi
11.07.2023

Spor eğitimi vermekte olan birçok üniversiteyi kazanılan başarılarla geride bırakan Atılım Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun düzenlediği müsabakalara 16 farklı branşta katılıyor.

Spor Faaliyetleri Müdürlüğünün koordinasyonu ile üniversitemizi temsil eden 248 sporcumuz 28 takımda aktif olarak yer alıyor.

2022-2023 akademik yılı süresince katılım gösterilen müsabakalarda takımlarımıza ilişkin detaylar  aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

 

BRANŞ

KADIN TAKIMI

ERKEK TAKIMI

KADIN SPORCU

ERKEK

SPORCU

Badminton

1

1

5

5

Basketbol

1

1

12

15

3x3 Basketbol

1

1

6

6

Dragon Bot

1

1

7

12

Eskrim

1

1

3

1

Hentbol

 

1

 

11

Karting

 

1

 

6

Korumalı Futbol

 

1

 

57

Kürek

1

1

1

4

Masa Tenisi

1

1

4

5

Okçuluk

1

1

4

7

Plaj Hentbolu

 

1

 

8

Plaj Voleybolu

1

1

3

3

Tenis

1

1

5

6

Voleybol

1

1

20

18

Yüzme

1

1

7

8

TOPLAM:

16

12

16

77

171

GENEL TOPLAM: 16

TAKIM SAYISI:

28

TOPLAM SPORCU SAYISI:

248

 

Aşağıdaki branşlarda TÜSF tarafından deprem sonrası sıkışık takvim nedeniyle yapılamamıştır:

BRANŞ

KADIN TAKIMI

ERKEK TAKIMI

KADIN SPORCU

ERKEK

SPORCU

Eşli Danslar

1

1

5

4

Bowling

 

1

 

6

Salon Okçuluk

1

1

4

7

Bilardo

1

1

1

3

TOPLAM:

4

3

4

10

20

GENEL TOPLAM: 4

TAKIM SAYISI:

7

TOPLAM SPORCU SAYISI:

30

 

Badminton takımımız:

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF) tarafından Ordu'da düzenlenen 27 üniversiteden 185 sporcunun katıldığı Badminton Bölgesel Turnuvasını takımımız 9. olarak tamamlamıştır. Atılım Üniversitesi bu branşta ilk kez kadınlar ferdi müsabakalarında yer almış ve milli sporcumuz Sude Naz Baysal 47 sporcunun arasından 2. olmuştur.

8-12 Mayıs 2023 tarihleri arasında Erzincan Üniversitesinde düzenlenen Ünilig Badminton Süper Lig Müsabakalarında milli sporcumuz Sude Naz Baysal toplamda 8 üniversiteden 60 sporcunun katıldığı müsabakalarda ferdi tek bayanlar kategorisinde 4. olmuştur.

  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan takımımız namağlup olarak tamamladığı turnuvada şampiyon olmuştur.
  • ODTÜ’nün organize ettiği 11. Aslı Tarım Badminton Turnuvasına katılan takımımız başarılarla dönmüştür;
  • Turnuva Takım 2.si
  • Tek kadın 1.si
  • Tek kadın 3.sü
  • Karışık çiftler 1.si
  • Karışık çiftler 2.si
  • Çift erkekler 2.si

Basketbol takımımız:

Kadın Basketbol: 

  • TÜSF tarafından 29 Kasım - 15 Aralık 2022 tarihleri arasında Atılım Üniversitesi Ahlatlıbel Kampüsü Spor Salonunda düzenlenen ve ev sahipliğini üstlendiğimiz Kadın Basketbol Bölgesel Liginde takımımız grubunu 3. olarak başarıyla tamamlamıştır.
  • Bilkent Üniversitesi‘nin 24-30 Nisan tarihleri arasında düzenlediği 17. Ayva Kupası’na katılan takımımız turnuvayı 3. olarak tamamlamıştır.

Erkek Basketbol: 

  • TÜSF tarafından 29 Kasım - 16 Aralık 2022 tarihleri arasında Atılım Üniversitesi Ahlatlıbel Kampüsü Spor Salonunda düzenlenen ve ev sahipliğini üstlendiğimiz Kadın Basketbol Bölgesel Liginde takımımız grubunu namağlup lider olarak tamamlamış ve Süper Lige Yükselme maçlarına gitmeye hak kazanmıştır.
  • TÜSF Erkekler Süper Lige Yükselme play-off maçlarına kalma başarısı gösteren takımımız Çankaya Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı turnuvayı bölgesel ligi Ankara 2.si olarak başarıyla tamamlamıştır.
  • 5-12 Mayıs tarihleri arasında Atılım Üniversitesi Ahlatlıbel Kampüsü Spor Salonunda düzenlenen ve ev sahipliğini yaptığımız ve Türkiye’nin birçok şehrinden gelen üniversitelerin katıldığı Ünilig Süper Lige Yükselme turnuvasında yer alan takımımız turnuvayı 4. olarak tamamlamıştır.
  • Bilkent Üniversitesi ‘nin 24-30 Nisan tarihleri arasında düzenlediği 17. Ayva Kupası’na katılan takımımız turnuvayı 3. olarak tamamlamıştır.

3x3 Basketbol takımımız:

Kadın 3x3 Basketbol:

  • TÜSF Ünilig Üniversiteler 3x3 Basketbol Turnuvasını grup 2.si bitirerek başarılı bir turnuva geçirmiştir.
  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan takımımız namağlup olarak tamamladığı turnuvada şampiyon olmuştur.
  • 2021-2022 sezonunda 3x3 Ünilig Türkiye Şampiyonası’nı Türkiye 2. olarak tamamlayan takımımız ve bu yıl 12-21 Temmuz tarihlerinde Macaristan/Debrecen’de oynanacak olan Avrupa Üniversite Şampiyonası’na gitme hakkı etmiştir. Üniversitemiz tarihinde bir ilk olan bu başarı gurur kaynağımız olmuştur. Avrupa’ya gidecek olan takımımıza Şampiyona’da başarılar dileriz.

Erkek 3x3 Basketbol:

  • TÜSF Ünilig Üniversiteler 3x3 Basketbol grup maçlarını 5’te 5 galibiyet ile 1. bitirerek ve sonrasında finaldeki rakibini çok çekişmeli bir maç sonucu kazanarak turnuvayı namağlup tamamlayan takımımız Türkiye Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştır.
  • Bir etabı Ankara’da gerçekleşen ve Türkiye’nin dört bir yanından katılan 22 Üniversite arasından 2 üniversitenin Türkiye Şampiyonası 3x3 Basketbol Finallerine gitmeye hak kazandığı turnuvada erkek basketbol takımımız üniversitemizin gurur kaynağımız olmuştur. İstanbul’da düzenlenen finallerde takımımız grup 3.sü olma başarısı göstermiştir.
  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan takımımız turnuvayı 3. olarak başarıyla tamamlamıştır.

Dragon Bot takımımız:

  • TÜSF tarafından 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Haliç’te düzenlenen Fetih Sporfest Türkiye Şampiyonasında ilk kez katılan üniversitemiz Mix Dragon Bot dalında Türkiye 2.si olarak adından gururla söz ettirmiştir.

Eskrim takımımız:

  • TÜSF tarafından 29 Kasım - 16 Aralık 2022 tarihleri arasında Ankara Üniversitesi’nde düzenlenen Eskrim Türkiye Şampiyonası’nda Kadınlar Eskrim Flöre Türkiye 3.sü sporcumuz Eylül Deniz Türkkan olmuştur.
  • Ünilig Eskrim Türkiye Şampiyonasının ilk gününde sporcumuz kadınlar flöre branşında Türkiye 3. sü, aynı gün 38 sporcunun katılım gösterdiği erkekler epe branşında yarışan sporcumuz 17. olmuştur. Kadınlar kılıç branşında sporcumuz Türkiye 3. sü olmuştur.

Hentbol takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Isparta Süleyman Demirel Üniversitesinde 19-23 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen 8 takımın katıldığı Hentbol Bölgesel Liginde erkek hentbol takımımız 3 maçta 2 galibiyet ve 1 mağlubiyet alarak grubunu 3. olarak tamamlamıştır.

Karting takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 3 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen Üniversiteler Ünilig Karting Türkiye Şampiyonasında üniversitemiz 1. Etap yarışını (Mühye) 12 üniversite arasında Türkiye 2.si, 5-6 Mayıs 2023 tarihlerinde düzenlenen 2. Etap yarışını (Mühye) Türkiye 3. sü olarak büyük başarıyla tamamladı ve genel sıralamada Türkiye 2.si olarak gururumuz oldu.

Korumalı futbol takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Korumalı Futbol Ünilig 1. Liginde üniversitemizi temsil eden takımımız 36 takımın yarıştığı 2022-2023 sezonunda çeyrek finale yükselme başarısı göstererek sezonu tamamlamıştır.

Kürek takımımız:

  • TÜSF tarafından 29-31 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Haliç’te düzenlenen Fetih Sporfest Türkiye Şampiyonasında üniversitemiz Deniz Küreği 2X ve Deniz Küreği 4X+ dallarında Türkiye 2.si olarak adından gururla söz ettirmiştir.

Masa tenisi takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından organize edilen ve 17-21 Mayıs tarihleri arasında Kırklareli Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası katılan takımımız gruptan çıkarak başarılı bir turnuva geçirmiştir.
  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan erkek takımımız turnuvayı 2. olarak, kadın takımımız ise 3. olarak başarıyla tamamlamıştır.

Okçuluk takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunu tarafından 12-16 Haziran tarihleri arasında Eskişehir Teknik Üniversitesinde düzenlenen Okçuluk Türkiye Şampiyonası'nda 42 üniversite ve 122 sporcunun katıldığı turnuvada üniversitemiz Makaralı Yay Büyük Erkekler Türkiye 2.Iiği, Makaralı Yay Mix Takım Türkiye 2.liği, Makaralı Yay Büyük Erkekler Türkiye 5.liği ve Klasik Yay Takım Türkiye 4.lüğü başarılarını elde etmiştir.

Plaj Voleybolu takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunu tarafından 20-24 Haziran tarihlerinde İzmir'de düzenlenen Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonasına katılan kadın takımımız 19 takım arasından çeyrek finale yükselme başarısı göstermiş ve erkek takımımız son 12 takım arasına kalarak üniversitemizi başarıyla temsil etmiştir.

Tenis takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunu tarafından 29 Mayıs -3 Haziran tarihleri arasında Bilkent Üniversitesi ve ODTÜ 'de düzenlenen Tenis Bölgesel Ligi müsabakalarında üniversitemizi temsil eden erkek takımımız turnuvayı 3., kadın takımımız ise 4. Olarak başarıyla tamamlamıştır.
  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan erkek takımımız turnuvayı 3. olarak, kadın takımımız ise 2. olarak başarıyla tamamlamıştır.

Voleybol takımımız:

Kadın Voleybol: Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Sağlık Bilimleri Üniversitesinde 6-22 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen 6 takımın katıldığı Voleybol Bölgesel Liginde kadın voleybol takımımız turnuvayı 2. olarak tamamlamıştır.

Erkek Voleybol: Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından Orta Doğu Teknik Üniversitesinde 7-23 Aralık 2022 tarihleri arasında düzenlenen 5 takımın katıldığı Voleybol Bölgesel Liginde erkek voleybol takımımız turnuvayı 3. olarak tamamlamıştır.

Yüzme takımımız:

  • Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından 4-12 Mayıs tarihlerinde Gazi Üniversitesinde düzenlenen Ünilig Yüzme Türkiye Şampiyonasında takımımız;
    Kadınlarda 31 üniversite arasında 7.
    Erkeklerde ise 38 üniversite arasında 14. olmuş ve
    Genel klasmanda 41 üniversite arasında 9. olarak turnuvayı tamamlamıştır.
  • Bilkent Üniversitesi 18. Angora Kupası’na katılan kadın takımımız 2., erkek takımımız turnuvayı 3. olarak tamamlamış ve 19 bireysel derece ve 6 bayrak yarışı derecesi ile genel sıralamada 3. olmuştur.

Atılım Üniversitesi Spor Kulübü:

Erkek voleybol takımı:

Atılım Üniversitesi Spor Kulübü Erkek Voleybol Takımımız kurulduğu yıl katıldığı 2022-2023 Voleybol Sezonu Büyükler Bölgesel Liginde grubunu namağlup tamamlayıp, final grubuna kalma başarısı göstermiş ve sezonu Ankara 3.sü olarak tamamlamıştır.

Kadın voleybol takımı:

Atılım Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Voleybol Takımımız katıldığı 2022-2023 Voleybol Sezonu Büyükler Bölgesel Liginde grubunu namağlup tamamlayıp, final grubuna kalma başarısı göstermiş ve sezonu Ankara 4.sü olarak tamamlamıştır.

Kürek takımımız:

Türkiye Akademi Ligi Şampiyonası’nda Atılım Üniversitesi Spor Kulübü, Kadınlar dümencili 4x (c) kategorisinde ilk yarışını 6. olarak tamamlamıştır.

Türkiye Akademi Ligi Şampiyonası’nda Atılım Üniversitesi Spor Kulübü, erkekler dümencili 4x(c) yarışını Türkiye İkincisi olarak tamamlamıştır.

Erkek basketbol takımımız:

Atılım Üniversitesi Spor Kulübü Erkek Basketbol Takımımız katıldığı 2022-2023 Ankara Basketbol Liginde play-off maçları oynama başarısı göstermiştir.

Kadın basketbol takımımız:

Atılım Üniversitesi Spor Kulübü Kadın Basketbol Takımımız katıldığı 2022-2023 Ankara Büyük Kadınlar Basketbol Ligini 3. olarak başarıyla tamamlamıştır.

Atılım Üniversitesinin sportif başarılarında rol oynayan değerli hocalarımız ve sporcularımıza şükranlarımızla.