Rektörlük Devir Teslim Töreni Gerçekleşti
06.10.2023

Geçtiğimiz Temmuz ayında rektörlük görevini Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’a bırakan Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ’un uğurlandığı törende, eski rektörümüz tarafından yeni rektörümüze cübbesi giydirildi. 

Orhan Zaim Konferans Salonunda 3 Ekim 2023 Salı günü düzenlenen törene, Atılım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Yalçın Zaim başta olmak üzere Mütevelli Heyet Üyeleri Zerlin Zaim, Dinçer Özer, Cengiz Altınkaya Atılım Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Uğur Baç, fakülte dekanları, bölüm başkanları, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı. 

Mütevelli Heyet Başkanımız Sn. Yalçın Zaim açılış konuşmasında “Üniversitenin gelenekleriyle yaşayan müesseselerden biri olduğunu, asırlarca yaşayan müesseselerde geleneklerin çok kıymetli olduğunu” belirterek, Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’un rektörlüğü süresince kuruluşunu gerçekleştirdiği akademik birimler, yapılan yenilikler ve ulaşılan başarılara değindi.  Açılış konuşmasını takiben, Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Yalçın Zaim tarafından Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ’a günün anısı takdim edildi. 

Sn. Yalçın Zaim’den sonra kürsüye Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ davet edildi. Eylül 2015- Temmuz 2023 arasında Rektörlük görevini ifa eden Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ konuşmasında, daha önceki yıllarda yapılmış çalışmaların sonucu olarak, görev süresinin ilk yılında THE sıralamalarında ulaşılan başarıya değindi. THE ve diğer uluslararası sıralamalardaki başarının sürdürülmesi için yapılanları aktaran Prof. Dr. Yıldırım Üçtuğ, iş süreçlerinde dijitalleşme konusu ve covid nedeniyle yükseköğrenimde aksama yaşanmaması adına alınan önlemleri ve alınan olumlu sonuçları dile getirdi. 

Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ “Bayrak yarışının bundan sonraki bölümünde koşacak Serkan Hocama başarılar diliyorum. Eminim ki, Atılım Üniversitesini çok daha ötelere taşıyabilecek, çok daha güzel izler bırakabilecek ve aynı çizgiyi geliştirerek devam ettirecek, buna tüm kalbimle inanıyorum. Üniversitemizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılında, Atılım Üniversitesinin 30. yılında, 50. Yılında çok daha güzel noktalarda, dünyanın başarılı üniversiteleri arasında yer alacağına inanıyorum. Hepinize bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum. Sevgi ve saygılarımla” sözleri ile konuşmasını tamamladı. 

Törenin sonraki kısmında Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ tarafından Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’a rektör cübbesi giydirildi. Özgeçmişinin okunmasının ardından Üniversitemizin 7. Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Serkan Eryılmaz kürsüye davet edildi. 

Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz konuşmasında, YÖKAK tarafından verilen beş yıllık akreditasyon bağlamında daha önceki dönemde yapılan çalışmaların önemi, kazanılan başarılara değindi. 

“Öğrencilerimizin mezun olduktan sonra hem kendileri için iyi bir gelecek, hem de ülkemizin gelişimine katkı sağlamaları için üniversite olarak sorumluluğumuz çok büyük. Üniversitemizin Rektörü olarak en büyük sorumluluğa sahip olan kişilerden biri de benim.  

Cumhuriyetimizin 100. Yılında devraldığım Atılım Üniversitesi rektörlüğü hem motivasyonumu hem de omuzlarımdaki yükü arttırıyor elbette. Başarılı çalışmalarıyla adını dünyada duyurmuş üniversitemizi, siz çalışma arkadaşlarımla birlikte “birlikte büyük atılım” mottosuyla hem ulusal hem de uluslararası düzeyde daha üst kurumlara taşıma hedefiyle hareket edeceğiz.  Belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için nitelikli insan kaynağı ve nitelikli bilgi üretimi odaklarında süreç geliştirme ve iyileştirme çalışmaları yürütmeye gayret edeceğiz. Eğitim-öğretim faaliyetleri itibariyle nitelik odaklı, yeniliklere açık, araştırma temelli, hemen her disiplinin teknolojik gelişmelerden beslendiği eğitim süreçleri tasarlarken, araştırma stratejimiz her alanda ARGE faaliyetleri, ancak üniversitemizin öne çıktığı belirli alanlarda bilimin sınırında öncü bilimsel çalışmalar şeklinde olacak” şeklinde konuşmasını sürdüren Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz “Topluma hizmet faaliyetlerinin de bundan sonraki süreçte toplumun tüm kesiminin faydalanabileceği ve topluma kendini iyi hissettirecek faaliyetler ilkesiyle yapılandırılması kaçınılmaz.” İfadelerini kullandı. 

Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz “Birlikte yola çıktığımız tüm idari ve akademik çalışma arkadaşlarıma, şimdiye kadar verdikleri ve bundan sonra verecekleri destek için teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuşmasını tamamladı. 

Üniversitemize sunduğu katkılar nedeniyle eski Rektörümüz Prof. Dr. M. Yıldırım Üçtuğ’a şükranlarımızı sunarken, yeni Rektörümüz Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ı kutluyor, üniversitemiz ve ülkemiz için önemli görevinde başarılar diliyoruz.