Yeni Akademik Yıl Törenle Başladı
13.10.2023

2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın katılımıyla gerçekleşti. 

Orhan Zaim Konferans Salonunda düzenlenen törene Mütevelli Heyet Başkanı Sn. Yalçın Zaim, Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Veli Cengiz Özalp, Prof. Dr. Uğur Baç, Mütevelli Heyet Üyeleri Sn. Zerlin Zaim, Prof. Dr. Ahmet Hikmet Üçışık, Sn. Cengiz Altınkaya, Sn. Dinçer Özer, dekanlar, bölüm başkanları, akademik-idari kadro ve öğrenciler katıldı. 

Ankara’nın başkent oluşunun 100. yıl dönümünün de kutlandığı 13 Ekim 2023 Cuma günü düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ve Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz’ın açılış konuşması ile başladı. 

Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz açılış konuşmasında üniversitemizin araştırma politikalarının yalnızca öğretim elemanlarımız için değil, öğrencilerimizin de araştırma faaliyetleri içinde aktif yer almasını sağlayacak şekilde tasarlandığını belirterek “Uzun yıllardan beri uygulamada olan Lisans Araştırma Projeleri Programına ilaveten bu akademik yıldan itibaren Atılım Üniversitesi Öğrencileri Araştırma Kariyeri Programını devreye alacağız. Bu yeni program ile üniversitemiz öğrencilerinin kendi fikirlerine dayalı projeler yoluyla araştırma yapmaya teşvik edilmesi, proje hazırlama kültürü kazandırılması, katılacakları yarışmalara hazırlanmaları için destek verilmesi amaçlanmaktadır” dedi. 

İçerisinde yaşadığımız dünyanın değiştiğine, bu değişimin birçok süreci daha zor, karmaşık ve belirsiz hale getirdiğine değinen Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz mühendislik, sağlık, ekonomi gibi hemen her alanda hem yerel hem de küresel seviyede çözüm, iyileştirme ve geliştirme bekleyen problemlerin karmaşık, çok kısıtlı ve belirsizlik içeren bir yapıya büründüğünü, bu problemlerin çözümüne üniversitelerimizin katkı sağlayacağını belirtti. 

Bilimin yol göstericiliğinden uzaklaşmadan hep birlikte çalışıp üreteceğimizi ifade eden Rektör Prof. Dr. Serkan Eryılmaz “Tüm öğrencilerimize ve çalışma arkadaşlarıma sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı. 

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal “Acil Çözüm Gerektiren Güçlüklere Karşı Yenilikçi Bilim ve Teknoloji Yaklaşımı” başlıklı sunumu ile akademik yılın ilk dersini verdi. 

Prof. Dr. Hasan Mandal 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Dersinin ardından İHA’ya verdiği demeçte 

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümüne hep birlikte şahitlik edeceğimiz ve Türkiye yüzyılı olarak yeni bir yüzyıla daha fazla damga vurmak üzere başlayacağımız bir dönemdeyiz. Bölgesel ve küresel boyutta yaşadığımız birçok güçlük var. Bu sadece bizim için değil, tüm dünya için geçerli. Üniversitelere düşen görev çok daha fazla ön plana gelecek. Bilim ve teknoloji gelecek için bakıldığında artık bir tercih değil, bir zorunluluk. Karşılaşıyor olduğumuz problemlerin tümünün, özellikle pandemi dönemiyle birlikte kanıtlandı ki, daha fazla bilim ve teknoloji temelli çözüme ihtiyacı var. Aynı zamanda geleneksel bir yaklaşımdan daha çok, yani bir akademisyenin kendi başına veya dar bir ekiple yapacağı çalışmadan daha çok, daha fazla farklı disiplinlerin ve farklı üniversitelerin ve farklı paydaşların, yani sanayinin, kamunun, toplumun içinde olacağı ve uluslararası boyuta taşınacak düzeyde bilgi üretimine ve çözüm oluşturma yaklaşımına ihtiyaç var.” dedi. 

Akademik yıl açılış töreni “Akademik Yükselme Ödülleri, Bilimsel Yayın Üstün Başarı Ödülleri, 20. ve 10. Hizmet Yılı Ödüllerinin takdimi ile sona erdi. 

Yeni akademik yılın akademik ve idari personelimiz, öğrencilerimiz ve tüm paydaşlarımız için başarılı geçmesini diliyoruz.

Törene ilişkin fotoğraflar için lütfen tıklayınız: