AR-GE Değerlendirme ve Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
25.10.2023

23 Ekim 2023 tarihinde Üniversitemiz akademisyenlerinin katıldığı AR-GE değerlendirme ve bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının başlangıcında, Rektör Eryılmaz tarafından Üniversitemizin araştırma politikaları, araştırmacı destek ve teşvik mekanizmaları, araştırmada yeni yönelimler konularında genel bir bilgilendirme yapıldı. Ardından Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı Veli Cengiz Özalp tarafından Üniversitemize özgü yeni teşvik/ödül sistemleri ve yapılan güncellemeler konusunda detaylı bilgi verildi. ARGEDA-TTO Direktörümüz Atilla Cihaner ise Üniversitemiz öz kaynakları ile fonlanan iç destek programları hakkında sunum yaptı. Toplantıda ayrıca,  Stanford Üniversitesi bilim insanları tarafından hazırlanıp yayınlanan dünyadaki bilim insanları arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren bilim insanlarının yer aldığı “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesine giren Mühendislik Fakültesi Dekanımız Yılser Devrim’e (Kariyer Boyu ve Yıllık Etki listeleri) ve Saeid Kazemzadeh Azad’a (Yıllık etki listesi), Rektör Eryılmaz tarafından teşekkür ve tebrik belgesi takdim edildi.